Santicler

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Blatul:
5 oua
1 cana zahar
1 cana faina
o lingurita praf de copt
Crema de vanilie:
6 oua
1 cana de zahar
1 litru de lapte
5 linguri de faina
cateva plicuri zahar vanilinat
Frisca:cam 300 gr
Sirop:eu am folosit compot de visine

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Blatul:
Se face un blat din ingredientele respective care se coace la foc mic cca 45 min. Se lasa blatul in tava sa se raceasca, toata operatia se face in tava. Dupa care se pune siropul, crema si frisca deasupra, eu am ras si ciocolata. Se lasa cateva ore la frigider dupa care se taie dupa cum doriti.

Crema:
Se freaca galbenusurile cu jumatate din zahar, pana ce devine ca o crema dupa care se adauga putin lapte caldut, se amesteca cu telul, se pune si faina, iar apoi restul de lapte, se mai bate bine si se pune pe foc. Pe foc se amesteca cu o lingura de lemn pana ce se ingroasa, crema este gata cand se vede fundul vasului atunci cand mestecam.

Se lasa la racit dupa care se introduc albusurile batute spuma cu restul de zahar si zaharul vanilinat.


Aceasta reteta este foarte simpla si rapida. O am de la o prietena care a decedat la 38 ani de cancer"odihnesca-se in pace". Prajitura pe care am facut-o eu acum este putin modificata de cea originala,
pt ca asa imi place mie sa pun cam ce am la indemana.

La reteta originala se face acelasi blat, se insiropeaza cu sirop din zahar si apa, crema de lamaie, frisca si deasupra nuca de cocos.

Va garantez ca ambele retete sunt foarte bune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Santicler" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Santicler