Santicler

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • o lingurita praf de copt
  • Crema de vanilie:
  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 litru de lapte
  • 5 linguri de faina
  • cateva plicuri zahar vanilinat
  • Frisca:cam 300 gr
  • Sirop:eu am folosit compot de visine

Mod de preparare

Blatul:
Se face un blat din ingredientele respective care se coace la foc mic cca 45 min. Se lasa blatul in tava sa se raceasca, toata operatia se face in tava. Dupa care se pune siropul, crema si frisca deasupra, eu am ras si ciocolata. Se lasa cateva ore la frigider dupa care se taie dupa cum doriti.

Crema:
Se freaca galbenusurile cu jumatate din zahar, pana ce devine ca o crema dupa care se adauga putin lapte caldut, se amesteca cu telul, se pune si faina, iar apoi restul de lapte, se mai bate bine si se pune pe foc. Pe foc se amesteca cu o lingura de lemn pana ce se ingroasa, crema este gata cand se vede fundul vasului atunci cand mestecam.

Se lasa la racit dupa care se introduc albusurile batute spuma cu restul de zahar si zaharul vanilinat.


Aceasta reteta este foarte simpla si rapida. O am de la o prietena care a decedat la 38 ani de cancer"odihnesca-se in pace". Prajitura pe care am facut-o eu acum este putin modificata de cea originala,
pt ca asa imi place mie sa pun cam ce am la indemana.

La reteta originala se face acelasi blat, se insiropeaza cu sirop din zahar si apa, crema de lamaie, frisca si deasupra nuca de cocos.

Va garantez ca ambele retete sunt foarte bune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia