Salam de biscuiţi reţetă de post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Salam de biscuiţi reţetă de post
  • 1 kg biscuiti populari
  • jumatate de kg rahat
  • 2 lunguri de cacao
  • stafide 150 gr
  • esenta de rom
  • 100 gr nuci sau alune maruntite
  • un vf cutit sare
  • 3-4linguri zahar
  • 1 plic cocos sau 150gr pesmet
  • o cana de apa

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă de post

Jumatate din biscuiti se maruntesc. Pe foc se pun apa si zaharul, un pic de esenta si se mesteca pina se topeste zaharul (sa fie siropul cald); in siropul rezultat se pun biscuitii ramasi, dar numai cit sa se inmoaie putin (nu sa se farime de tot) rind pe rind.

Intr-un lighenus se pun biscuitii farimati, cei inmuiati, nucile, esenta, stafidele inmuiate in putina apa calda, sarea. Rahatul se taie cubulete de 1-2 cm, se pun intr-o cratita la foc mic adaugindu-se cite o cescuta de apa si mestecind tot timpul sa nu se lipeasca pina ce se formeaza un sirop mai gros (nu trebuie ca rahatul sa se topeasca de tot ci doar sa se lege).

Dupa ce s-a format siropul se adauga cacao si amesteca pina se incorporeaza si se aduga peste ingredientele din lighenus. Se amesteca toate ingredientele daca compozitia iese mai moale se mai adauga putin pesmet. Pe un ceolofan se pune cocosul si pesmetul ramas se pune compozitie se ruleaza formindu-se niste suluri ca de salam.

Se lasa la rece citeva ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Tort ,,Fantezie de zmeura"
Bucataras.RO

Tort ,,Fantezie de zmeura"

Tort ,,Fantezie de zmeura"
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!