Salam de biscuiţi reţetă de post
Jumatate din biscuiti se maruntesc. Pe foc se pun apa si zaharul, un pic de esenta si se mesteca pina se topeste zaharul (sa fie siropul cald); in siropul rezultat se pun biscuitii ramasi, dar numai cit sa se inmoaie putin (nu sa se farime de tot) rind pe rind.
Intr-un lighenus se pun biscuitii farimati, cei inmuiati, nucile, esenta, stafidele inmuiate in putina apa calda, sarea. Rahatul se taie cubulete de 1-2 cm, se pun intr-o cratita la foc mic adaugindu-se cite o cescuta de apa si mestecind tot timpul sa nu se lipeasca pina ce se formeaza un sirop mai gros (nu trebuie ca rahatul sa se topeasca de tot ci doar sa se lege).
Dupa ce s-a format siropul se adauga cacao si amesteca pina se incorporeaza si se aduga peste ingredientele din lighenus. Se amesteca toate ingredientele daca compozitia iese mai moale se mai adauga putin pesmet. Pe un ceolofan se pune cocosul si pesmetul ramas se pune compozitie se ruleaza formindu-se niste suluri ca de salam.
Se lasa la rece citeva ore.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...
Coaste de porc cu cartofi noiCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii