Salam de biscuiţi reţetă
La noi in bucatarie nu exista Craciun fara "salam de biscuiti", adorat de cei mici deopotriva cu cei mari. Este o reteta versatila, insa noua cel mai mult si mai mult, ne place simplu. Insa intotdeauna exista loc pentru acel "ceva".
Biscuitii ii sfarami cu mana, astfel incat sa mai ramana si bucati printre ei ( ca doar nu facem parizer!).
Pui la fiert apa cu zaharul timp de 5 minute, pana cand se leaga siropul ( curge in fir nu picatura).
Adaugi cacaoa, margarina , piperul si esenta de rom si omogenizezi, lasand la foc mic.
Stingi focul si adaugi biscuitii.
Asezi compozitia obtinuta pe hartie de copt si il rulezi frumos, dandu-i forma unui salam. Legi totul cu o sfoara pentru un efect "uau" si dai la rece pentru 2-3 ore.
Il servesti taiat felii.
mi-a placut atat de mult ca nici nu am terminat de mancat ce am facut ca deja am cumparat alte pipote sa mai fac zilele astea...
Ciulama de pipote cu ciuperciDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta video
Comentarii