Ingrediente
● Salam de biscuiţi reţetă |
● 900 ml lapte |
● 1 kg biscuiti simpli |
● 1 pachet margarina (250 gr) |
● 11 linguri cu varf de zahar |
● 5 linguri cu varf de caco |
● 3 sticlute esenta de rom |
● 700 gr rahat |
● 50 gr nuca de cocos |
● stafide dupa gust si preferinta |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h
Salam de biscuiţi reţetă
Se rup biscuitii in bucati nici mari nici mici intr-un vas mai mare, se taie rahatul fasii. Separat se fierbe laptele, se adauga margarina si zaharul la foc mic pana cand se topesc. Se da vasul de pe foc si de adauga cacao si se amesteca pana nu mai raman cocoloase. Se mai da intr-un clocot si se adauga esenta de rom. Se toarna peste biscuiti, rahatul taiat stafidele si nuca de cocos si se amesteca pana se omogenizeaza cu laptele fiert margarina si zaharul (care trebuie sa fie un pic caldut - NU fierbinte!). Pentru aceasta compozitie ai nevoie de 3 coli de celofan. compozitia se imparte din ochi in 3 parti si se ruleaza fiecare parte ca pe un slam. Se pune la frigider pana a doua zi.
POFTA BUNA!
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
pana la 12 rate
Comentarii
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 13.11.2012 21:31:04
in loc de rahat se poate pune nuca,eu de obicei pun stafide , nuca si imbrac salamul in cocos colorat