Rulouri Insiropate

Complexitate
redusa
Rulouri Insiropate

Ingrediente

  • -200 g orez cu bobul rotund (Arborio)
  • -150 g zahar
  • -200 ml lapte
  • -1-2 plicuri zahar vanilat
  • -scortisoara, dupa gust si optional
  • -stafide inmuiate in rom (coniac) si scurse, dupa gust si optional
  • -70 g nuca de cocos
  • -1 pachet foi de placinta
  • -50 - 100 g unt topit
  • Sirop:
  • -150 ml apa
  • -150 g zahar
  • -sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • Decor:
  • -nuca de cocos

Mod de preparare

Puneti la dezghetat foile de placinta.

Faceti siropul: fierbeti apa cu zaharul pana ce acesta s-a topit, adaugati sucul si coaja rasa de lamaie si fierbeti inca 3- 4 min, la foc mare sau pana ce siropul ajunge de consistenta mierii. Dati deoparte.

Puneti la fiert orezul cu 1 1/2 cana apa, doar pana se inmoaie bobul de orez, iar interiorul ramane putin tare (apa este suficienta pentru orezul Arborio si ea ar trebui sa fie absorbita).

Adaugati nuca de cocos si laptele cald in care ati dizolvat zaharul si zaharul vanilat.

Aduceti la punctual de fierbere si mai lasati pe foc inca 2 min, amestecand continuu.

Inglobati stafidele scurse si scortisoara, optional.

Lasati la racit.

Pe masa de lucru, puneti o foaie de placinta, ungeti-o cu unt topit, suprapuneti inca o foaie si o ungeti si pe aceasta.

Taiati in 4 bucati dreptunghiulare.

Asezati 2 lingurite de umplutura pe latura mica a fiecarui dreptunghi si ridicati marginile de pe lateral, peste umplutura.

Rulati dinspre partea cu orez si repetati pana se epuizeaza foile de placinta.

Asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt si pensulati rulourile pe deasupra cu unt topit.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 45 min, la 190- 200 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite.

Scoateti din cuptor si turnati imediat peste fiecare rulou cate 1 lingura de sirop fierbinte (sau ungeti-le cu sirop, de mai multe ori cu ajutorul unei pensule), presarati cu nuca de cocos si lasati la racit.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert cornulete cu gem de prune si nuca
Bucataras.RO

Desert cornulete cu gem de prune si nuca

Sunt niste cornulete delicioase care se topesc in gura! "Bunatati pentru Craciun"

Desert cornulete cu gem de prune si nuca
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola