Rulourile:
Se lasa aluatul la incalzit la temperatura camerei.
Pentru aceste rulori, eu am avut forme speciale de patiserie, insa daca nu aveti, le puteti confectiona din hartie cartonata rulata si capsata si apoi se invelesc in foaie de copt.
Se preincalzeste cuptorul.
Se intinde aluatul pe masa de lucru, se taie fasii subtiri, se ia cate o fasie si se ruleaza pe forma speciala unsa cu putina grasime. Se asaza rulourile intr-o tava, pe foaie sau folie speciala de copt si se dau la cuptor, la foc mediu, 10-15 minute, pana devin aurii.
Crema de vanilie:
Se incazeste laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara se pun galbenusurile si zaharul impreuna cu semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, se amesteca bine. Se adauga si faina, se toarna incet laptele cald, se amesteca si acum se pun pe foc. Dati focul mic si amestecati bine cu un tel, tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase si pentru a nu se lipi crema. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic 1 minut si apoi se ia de pe foc. Se adauga untul (puteti adauga acum ce esente doriti) si se amesteca bine.
Pentru crema de ciocolata: se toarna jumatate din crema intr-un castron, se amesteca bine cu putina ciocolata neagra rupta in bucatele.
Se lasa rulourile si cremele la racit, abia apoi se pot umple.
La final, se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta Buna!
Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii