Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, cele 100 ml lapte si o lingurita cu faina si se lasa la dospit. Intre timp facem umplutura astfel: batem spuma albusurile cu zaharul, vanilia si la sfarsit adaugam nuca de cocos, aceasta umplutura o impartim in trei parti egale.
Continuam cu aluatul . . . dupa dospirea drojdiei amestecam margarina cu galbenusele, drojdia dospita pana obtinem un aluat elastic pe care il impartim in trei parti egale.
Atentie acest aluat nu se lasa la dospit.
Intindem fiecare portie de aluat pe rand pana la dimensiunea de cca 25/30 cm
Ungem aceasta foaie cu o parte din umplutura din cele trei, rulam foaia iar cu un cutit taiem felii de grosimea unui deget si punem aceste felii intr-o tava peste care am pus hartie de copt.
Cutitul trebuie bagat inainte de fiecare taiere in apa rece. Se introduc in cuptor incalzit in prealabil timp de 20 minute. La fel se procedeaza si cu celealalte doua portii de aluat.
Pofta buna!
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii