Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, cele 100 ml lapte si o lingurita cu faina si se lasa la dospit. Intre timp facem umplutura astfel: batem spuma albusurile cu zaharul, vanilia si la sfarsit adaugam nuca de cocos, aceasta umplutura o impartim in trei parti egale.
Continuam cu aluatul . . . dupa dospirea drojdiei amestecam margarina cu galbenusele, drojdia dospita pana obtinem un aluat elastic pe care il impartim in trei parti egale.
Atentie acest aluat nu se lasa la dospit.
Intindem fiecare portie de aluat pe rand pana la dimensiunea de cca 25/30 cm
Ungem aceasta foaie cu o parte din umplutura din cele trei, rulam foaia iar cu un cutit taiem felii de grosimea unui deget si punem aceste felii intr-o tava peste care am pus hartie de copt.
Cutitul trebuie bagat inainte de fiecare taiere in apa rece. Se introduc in cuptor incalzit in prealabil timp de 20 minute. La fel se procedeaza si cu celealalte doua portii de aluat.
Pofta buna!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)
Supa crema de dovlecei si rosiiAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii