Ingrediente
● 4 albusuri |
● 1 lingura rasa de amidon de porumb |
● 1/2 lingura otet din vin |
● 125 g zahar tos |
● 100 g migdale macinate (sau nuci, cocos, ce doriti) |
● daca nu puneti migdale, nuci sau cocos, atunci puneti 2 linguri de amidon |
● aroma de vanilie |
● putina sare |
● Crema: |
● 250 g mascarpone |
● 100 g zahar pudra |
● putina zeama de lamiie |
● o mina zmeura (proaspata sau congelata) |
● aroma de vanilie |
● In cazul in care folositi fructe congelate se decongeleaza si se lasa sa se scurga bine de zeama Se pot folosii si alte fructe, dar sa fie acrisoare (ananas, visine, capsuni, chiar si kiwi) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pina devin f. tari (experimentul cu castronul, daca il intorceti si nu cade spuma din el, atunci e gata). Se incorporeaza apoi amidonul si otetul, se amesteca incet cu o lingura de lemn sau spatula si la urma se pun migdalele si aroma de vanilie. Se amesteca din nou putin sa nu se lase spuma.
Se rastoarna spuma intr-o tava tapetata cu hirtie de copt, se intinde bine si se da la cuptor (preincalzit la 180 de grade C ) pt. 15- 20 min. pina devine putin aurie deasupra. Se lasa putin sa se raceasca, apoi pe o folie de aluminiu presarata cu zahar pudra se rastoarna foaia si se ruleaza incet sa nu se rupa si se lasa la racit.
Crema se face mixind mascarpone cu zaharul pudra pina devine spumos, apoi se adauga putina zeama de lamiie (sa nu fie prea gretoasa crema).
Cind rulada s-a racit se desface se pune crema si apoi zmeura, se ruleaza la loc si se orneaza cu frisca sau doar pudrata cu putin zahar praf. Eu am ales s-o "mazgalesc" cu putina ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulada cu Zmeura" nu uita sa ii faci un review.
Se rastoarna spuma intr-o tava tapetata cu hirtie de copt, se intinde bine si se da la cuptor (preincalzit la 180 de grade C ) pt. 15- 20 min. pina devine putin aurie deasupra. Se lasa putin sa se raceasca, apoi pe o folie de aluminiu presarata cu zahar pudra se rastoarna foaia si se ruleaza incet sa nu se rupa si se lasa la racit.
Crema se face mixind mascarpone cu zaharul pudra pina devine spumos, apoi se adauga putina zeama de lamiie (sa nu fie prea gretoasa crema).
Cind rulada s-a racit se desface se pune crema si apoi zmeura, se ruleaza la loc si se orneaza cu frisca sau doar pudrata cu putin zahar praf. Eu am ales s-o "mazgalesc" cu putina ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulada cu Zmeura" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 24.01.2010 08:44:45
Super reteta,are numai ingrediente bune.Eu faceam numai cu frisca.Am sa incerc si cu mascarpone.