Rulada cu Zmeura

Postat pe: 16-02-2010
(1)

Ingrediente

4 albusuri
1 lingura rasa de amidon de porumb
1/2 lingura otet din vin
125 g zahar tos
100 g migdale macinate (sau nuci, cocos, ce doriti)
daca nu puneti migdale, nuci sau cocos, atunci puneti 2 linguri de amidon
aroma de vanilie
putina sare
Crema:
250 g mascarpone
100 g zahar pudra
putina zeama de lamiie
o mina zmeura (proaspata sau congelata)
aroma de vanilie
In cazul in care folositi fructe congelate se decongeleaza si se lasa sa se scurga bine de zeama Se pot folosii si alte fructe, dar sa fie acrisoare (ananas, visine, capsuni, chiar si kiwi)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pina devin f. tari (experimentul cu castronul, daca il intorceti si nu cade spuma din el, atunci e gata). Se incorporeaza apoi amidonul si otetul, se amesteca incet cu o lingura de lemn sau spatula si la urma se pun migdalele si aroma de vanilie. Se amesteca din nou putin sa nu se lase spuma.

Se rastoarna spuma intr-o tava tapetata cu hirtie de copt, se intinde bine si se da la cuptor (preincalzit la 180 de grade C ) pt. 15- 20 min. pina devine putin aurie deasupra. Se lasa putin sa se raceasca, apoi pe o folie de aluminiu presarata cu zahar pudra se rastoarna foaia si se ruleaza incet sa nu se rupa si se lasa la racit.

Crema se face mixind mascarpone cu zaharul pudra pina devine spumos, apoi se adauga putina zeama de lamiie (sa nu fie prea gretoasa crema).

Cind rulada s-a racit se desface se pune crema si apoi zmeura, se ruleaza la loc si se orneaza cu frisca sau doar pudrata cu putin zahar praf. Eu am ales s-o "mazgalesc" cu putina ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Rulada cu Zmeura" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

ratatouille
•  24.01.2010 08:44:45

Super reteta,are numai ingrediente bune.Eu faceam numai cu frisca.Am sa incerc si cu mascarpone.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rulada cu Zmeura