Rulada cu Zmeura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu Zmeura

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 1 lingura rasa de amidon de porumb
  • 1/2 lingura otet din vin
  • 125 g zahar tos
  • 100 g migdale macinate (sau nuci, cocos, ce doriti)
  • daca nu puneti migdale, nuci sau cocos, atunci puneti 2 linguri de amidon
  • aroma de vanilie
  • putina sare
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • putina zeama de lamiie
  • o mina zmeura (proaspata sau congelata)
  • aroma de vanilie
  • In cazul in care folositi fructe congelate se decongeleaza si se lasa sa se scurga bine de zeama Se pot folosii si alte fructe, dar sa fie acrisoare (ananas, visine, capsuni, chiar si kiwi)

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pina devin f. tari (experimentul cu castronul, daca il intorceti si nu cade spuma din el, atunci e gata). Se incorporeaza apoi amidonul si otetul, se amesteca incet cu o lingura de lemn sau spatula si la urma se pun migdalele si aroma de vanilie. Se amesteca din nou putin sa nu se lase spuma.

Se rastoarna spuma intr-o tava tapetata cu hirtie de copt, se intinde bine si se da la cuptor (preincalzit la 180 de grade C ) pt. 15- 20 min. pina devine putin aurie deasupra. Se lasa putin sa se raceasca, apoi pe o folie de aluminiu presarata cu zahar pudra se rastoarna foaia si se ruleaza incet sa nu se rupa si se lasa la racit.

Crema se face mixind mascarpone cu zaharul pudra pina devine spumos, apoi se adauga putina zeama de lamiie (sa nu fie prea gretoasa crema).

Cind rulada s-a racit se desface se pune crema si apoi zmeura, se ruleaza la loc si se orneaza cu frisca sau doar pudrata cu putin zahar praf. Eu am ales s-o "mazgalesc" cu putina ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
3
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
4
Carte de bucate

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie

Prajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
Foi Lica cu nuca
5
Dulciuri

Foi Lica cu nuca

Foi Lica cu nuca
Parteneri
Reteta delicioasa de cartofi la cuptor gratinati cu cascaval
Bucataras.RO

Reteta delicioasa de cartofi la cuptor gratinati cu cascaval

O reteta delicioasa de cartofi la cuptor gratinati cu cascaval, o garnitura simpla si gustoasa, perfecta pentru a fi servita...

Reteta delicioasa de cartofi la cuptor gratinati cu cascaval
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute