Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pina devin f. tari (experimentul cu castronul, daca il intorceti si nu cade spuma din el, atunci e gata). Se incorporeaza apoi amidonul si otetul, se amesteca incet cu o lingura de lemn sau spatula si la urma se pun migdalele si aroma de vanilie. Se amesteca din nou putin sa nu se lase spuma.
Se rastoarna spuma intr-o tava tapetata cu hirtie de copt, se intinde bine si se da la cuptor (preincalzit la 180 de grade C ) pt. 15- 20 min. pina devine putin aurie deasupra. Se lasa putin sa se raceasca, apoi pe o folie de aluminiu presarata cu zahar pudra se rastoarna foaia si se ruleaza incet sa nu se rupa si se lasa la racit.
Crema se face mixind mascarpone cu zaharul pudra pina devine spumos, apoi se adauga putina zeama de lamiie (sa nu fie prea gretoasa crema).
Cind rulada s-a racit se desface se pune crema si apoi zmeura, se ruleaza la loc si se orneaza cu frisca sau doar pudrata cu putin zahar praf. Eu am ales s-o "mazgalesc" cu putina ciocolata.
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosChec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasaPrajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilieO reteta delicioasa de cartofi la cuptor gratinati cu cascaval, o garnitura simpla si gustoasa, perfecta pentru a fi servita...
Reteta delicioasa de cartofi la cuptor gratinati cu cascavalO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii