Puneti merele intr-o cratita cu sucul de citrice, untul, mirodeniile macinate si zahar. Lasati-le foc mic-mediu sa se gateasca pana cand sunt moi amestecand ocazional. Ajustati cantitatea de zahar sau mirodenii dupa plac. Intre timp pregatiti restul de ingrediente.
Bateti albusurile cu cele 50 g zahar intr-un bol pana cand sunt tari si raman pe tel. In alt bol bateti galbenusurile cu zaharul pana cand obtineti o crema subtire. Adaugati peste acestea sare, extract de vanilie, smantana, amestecati apoi inglobati faina, cacao, praf de copt si coaja de portocala. Turnati acestea peste albusurile batute si incorporati-le.
Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4). Aranjati o foaie de copt intr-o tava de aproximativ 40 cm x 30 cm. Intindeti uniform aluatul obtinut si coaceti aproximativ 13-14 minute. Pregatiti un prosop curat pe o suprafata. Rasturnati blatul obtinut pe prosop, desprindeti foaia de copt apoi rulati-l si lasati deoparte vreo 15-20 de minute. Desfaceti-l rulada cu grija si transferati-o pe o folie alimentata.
Cand merele sunt gata lasati sa se raceasca complet. Intindeti branza mascarpone pe blat (pe suprafata unde a fost foaia de copt) apoi merele deasupra. Rulati cu grija dupa care lasati deoparte.
Puneti ciocolata si smantana pe o baie de aburi.
Amestecati pana cand ciocolata s-a topit, luati vasul de pe aburi si continuati sa amestecati pana cand este bine incorporata cu smantana. Intindeti-o uniform pe rulada deasupra si pe margini, lasati sa se raceasca putin dupa care puneti in frigider pana cand ciocolata s-a intarit.
* Daca nu va place ciocolata amaruie deasupra adaugati putina miere sau zahar nerafinat dupa gust.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii