Rulada cu Mere, Mascarpone si Ciocolata

Postat pe: 22-04-2013
(0)

Ingrediente

Pentru umplutura:
600 g mere curatite si taiate felii
sucul de la o 1/2 de lamaie proaspat stors
sucul de la o 1/2 de portocala proaspat stors
30 g unt nesarat (82%)
1 bat subtire de scortisoara proaspat macinat
3 boabe de enibahar proaspat macinate
2 cuisoare proaspat macinate
100 g zahar nerafinat
250 g mascarpone
Pentru blat:
5 albusuri ecologice
50 g zahar nerafinat
5 galbenusuri ecologice
70 g zahar nerafinat
1/4 lingurita sare de mare fina
1 lingura extract de vanilie
100 ml smantana pentru frisca neindulcita (sa nu fie vegetala)
20 g cacao ecologica
100 g faina de grau alba
1/2 lingurita praf de copt
un praf mic de coaja de portocala ecologica rasa fin
Pentru decorare:
70 g ciocolata amaruie intre 60-70% fara lecitina sau grasimi vegetale
70 ml smantana pentru frisca neindulcita (sa nu fie vegetala)

Mod de preparare

Puneti merele intr-o cratita cu sucul de citrice, untul, mirodeniile macinate si zahar. Lasati-le foc mic-mediu sa se gateasca pana cand sunt moi amestecand ocazional. Ajustati cantitatea de zahar sau mirodenii dupa plac. Intre timp pregatiti restul de ingrediente.

Bateti albusurile cu cele 50 g zahar intr-un bol pana cand sunt tari si raman pe tel. In alt bol bateti galbenusurile cu zaharul pana cand obtineti o crema subtire. Adaugati peste acestea sare, extract de vanilie, smantana, amestecati apoi inglobati faina, cacao, praf de copt si coaja de portocala. Turnati acestea peste albusurile batute si incorporati-le.

Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4). Aranjati o foaie de copt intr-o tava de aproximativ 40 cm x 30 cm. Intindeti uniform aluatul obtinut si coaceti aproximativ 13-14 minute. Pregatiti un prosop curat pe o suprafata. Rasturnati blatul obtinut pe prosop, desprindeti foaia de copt apoi rulati-l si lasati deoparte vreo 15-20 de minute. Desfaceti-l rulada cu grija si transferati-o pe o folie alimentata.

Cand merele sunt gata lasati sa se raceasca complet. Intindeti branza mascarpone pe blat (pe suprafata unde a fost foaia de copt) apoi merele deasupra. Rulati cu grija dupa care lasati deoparte.
Puneti ciocolata si smantana pe o baie de aburi.

Amestecati pana cand ciocolata s-a topit, luati vasul de pe aburi si continuati sa amestecati pana cand este bine incorporata cu smantana. Intindeti-o uniform pe rulada deasupra si pe margini, lasati sa se raceasca putin dupa care puneti in frigider pana cand ciocolata s-a intarit.

* Daca nu va place ciocolata amaruie deasupra adaugati putina miere sau zahar nerafinat dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulada cu Mere, Mascarpone si Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rulada cu Mere, Mascarpone si Ciocolata