Rulada cu Mere, Mascarpone si Ciocolata

Complexitate
redusa
Rulada cu Mere, Mascarpone si Ciocolata

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 600 g mere curatite si taiate felii
  • sucul de la o 1/2 de lamaie proaspat stors
  • sucul de la o 1/2 de portocala proaspat stors
  • 30 g unt nesarat (82%)
  • 1 bat subtire de scortisoara proaspat macinat
  • 3 boabe de enibahar proaspat macinate
  • 2 cuisoare proaspat macinate
  • 100 g zahar nerafinat
  • 250 g mascarpone
  • Pentru blat:
  • 5 albusuri ecologice
  • 50 g zahar nerafinat
  • 5 galbenusuri ecologice
  • 70 g zahar nerafinat
  • 1/4 lingurita sare de mare fina
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 100 ml smantana pentru frisca neindulcita (sa nu fie vegetala)
  • 20 g cacao ecologica
  • 100 g faina de grau alba
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf mic de coaja de portocala ecologica rasa fin
  • Pentru decorare:
  • 70 g ciocolata amaruie intre 60-70% fara lecitina sau grasimi vegetale
  • 70 ml smantana pentru frisca neindulcita (sa nu fie vegetala)

Mod de preparare

Puneti merele intr-o cratita cu sucul de citrice, untul, mirodeniile macinate si zahar. Lasati-le foc mic-mediu sa se gateasca pana cand sunt moi amestecand ocazional. Ajustati cantitatea de zahar sau mirodenii dupa plac. Intre timp pregatiti restul de ingrediente.

Bateti albusurile cu cele 50 g zahar intr-un bol pana cand sunt tari si raman pe tel. In alt bol bateti galbenusurile cu zaharul pana cand obtineti o crema subtire. Adaugati peste acestea sare, extract de vanilie, smantana, amestecati apoi inglobati faina, cacao, praf de copt si coaja de portocala. Turnati acestea peste albusurile batute si incorporati-le.

Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4). Aranjati o foaie de copt intr-o tava de aproximativ 40 cm x 30 cm. Intindeti uniform aluatul obtinut si coaceti aproximativ 13-14 minute. Pregatiti un prosop curat pe o suprafata. Rasturnati blatul obtinut pe prosop, desprindeti foaia de copt apoi rulati-l si lasati deoparte vreo 15-20 de minute. Desfaceti-l rulada cu grija si transferati-o pe o folie alimentata.

Cand merele sunt gata lasati sa se raceasca complet. Intindeti branza mascarpone pe blat (pe suprafata unde a fost foaia de copt) apoi merele deasupra. Rulati cu grija dupa care lasati deoparte.
Puneti ciocolata si smantana pe o baie de aburi.

Amestecati pana cand ciocolata s-a topit, luati vasul de pe aburi si continuati sa amestecati pana cand este bine incorporata cu smantana. Intindeti-o uniform pe rulada deasupra si pe margini, lasati sa se raceasca putin dupa care puneti in frigider pana cand ciocolata s-a intarit.

* Daca nu va place ciocolata amaruie deasupra adaugati putina miere sau zahar nerafinat dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia