Rulada cu Mere, Mascarpone si Ciocolata

Postat pe: 22-04-2013
(0)

Ingrediente

Pentru umplutura:
600 g mere curatite si taiate felii
sucul de la o 1/2 de lamaie proaspat stors
sucul de la o 1/2 de portocala proaspat stors
30 g unt nesarat (82%)
1 bat subtire de scortisoara proaspat macinat
3 boabe de enibahar proaspat macinate
2 cuisoare proaspat macinate
100 g zahar nerafinat
250 g mascarpone
Pentru blat:
5 albusuri ecologice
50 g zahar nerafinat
5 galbenusuri ecologice
70 g zahar nerafinat
1/4 lingurita sare de mare fina
1 lingura extract de vanilie
100 ml smantana pentru frisca neindulcita (sa nu fie vegetala)
20 g cacao ecologica
100 g faina de grau alba
1/2 lingurita praf de copt
un praf mic de coaja de portocala ecologica rasa fin
Pentru decorare:
70 g ciocolata amaruie intre 60-70% fara lecitina sau grasimi vegetale
70 ml smantana pentru frisca neindulcita (sa nu fie vegetala)

Mod de preparare

Puneti merele intr-o cratita cu sucul de citrice, untul, mirodeniile macinate si zahar. Lasati-le foc mic-mediu sa se gateasca pana cand sunt moi amestecand ocazional. Ajustati cantitatea de zahar sau mirodenii dupa plac. Intre timp pregatiti restul de ingrediente.

Bateti albusurile cu cele 50 g zahar intr-un bol pana cand sunt tari si raman pe tel. In alt bol bateti galbenusurile cu zaharul pana cand obtineti o crema subtire. Adaugati peste acestea sare, extract de vanilie, smantana, amestecati apoi inglobati faina, cacao, praf de copt si coaja de portocala. Turnati acestea peste albusurile batute si incorporati-le.

Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4). Aranjati o foaie de copt intr-o tava de aproximativ 40 cm x 30 cm. Intindeti uniform aluatul obtinut si coaceti aproximativ 13-14 minute. Pregatiti un prosop curat pe o suprafata. Rasturnati blatul obtinut pe prosop, desprindeti foaia de copt apoi rulati-l si lasati deoparte vreo 15-20 de minute. Desfaceti-l rulada cu grija si transferati-o pe o folie alimentata.

Cand merele sunt gata lasati sa se raceasca complet. Intindeti branza mascarpone pe blat (pe suprafata unde a fost foaia de copt) apoi merele deasupra. Rulati cu grija dupa care lasati deoparte.
Puneti ciocolata si smantana pe o baie de aburi.

Amestecati pana cand ciocolata s-a topit, luati vasul de pe aburi si continuati sa amestecati pana cand este bine incorporata cu smantana. Intindeti-o uniform pe rulada deasupra si pe margini, lasati sa se raceasca putin dupa care puneti in frigider pana cand ciocolata s-a intarit.

* Daca nu va place ciocolata amaruie deasupra adaugati putina miere sau zahar nerafinat dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Rulada cu Mere, Mascarpone si Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rulada cu Mere, Mascarpone si Ciocolata