Galbenusurile se freaca cu 80 g zahar, iar albusurile se bat cu restul de zahar. Dupa ce s-au batut bine, se amesteca galbenusurile cu albusurile si se adauga succesiv faina, amestecandu-se usor cu o lingura de lemn. Se intinde compozitia la grosimea de circa 1 cm, intr-o tava tapetata cu hartie alba si se coace la un foc potrivit. Dupa ce s-a copt, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca. Se intinde gemul pe intreaga suprafata a foii, se ruleaza foaia, se impacheteaza in hartie alba si se pune in frigider. Dupa cateva ore se taie in felii. Se tapeteaza cu zahar pudra.
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii