Rulada Cu Dulceata Sau Cu Crema De Ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Rulada Cu Dulceata Sau Cu Crema De Ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua sau 10 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri faina (000) Pentru umplut:
  • 400 gr dulceata
  • un pachet unt
  • o cuie mica crema de ciocolata,
  • 1 lingurita esenta de rom
  • zahar vanilat pentru pudrat

Mod de preparare

Blatul:

Se bat albusurile spuma tare impreuna cu zaharul.
Se amesteca galbenusurile cu uleiul.
Amestecati compozitia de albus cu cea de galbenus, amestecand usor sa nu cada albusurile. Daca aveti doar albusuri, picurati uleiul in spuma de albusuri si amestecati pentru omogenizare.
Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt si adaugati in compozitia de oua, continuand sa amestecati usor.
Turnati aluatul intr-o tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt.

Coaceti 10 minute in cuptorul preincalzit, la foc mic.

Crema de ciocolata:

Frecati spuma un pachet de unt (80% grasime).
Adaugati cate o lingura din crema de ciocolata si omogenizati. La sfarsit puneti esenta de rom.

Asambarea ruladei:

Lucrati repede ca sa nu se raceasca blatul.
Desprindeti blatul de pe hartia de copt.
Puneti deasupra dulceata preferata (usor incalzita) sau crema de ciocolata. Rulati cu ajutorul hartiei de copt si lasati sa se raceasca infasurata in hartia in care ati copt. Rulada cu crema de ciocolata dati-o la frigider pana se intareste bine untul (eu o tin la congelator).

Pudrati cu zahar vanilat sau ornati dupa plac cu ciocolata topita.
Poate ramane chiar si nepudrata deoarece are o crusta neteda aurie.

Se poate pastra foarte bine in congelator - se taie felii si se dezgheata la temperatura camerei in cateva minute. Este perfecta pentru musafirii neanuntati sau pentru zilele cand suntei prea ocupate ca sa mai faceti ceva dulce.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie