Rulada Cu Dulceata Sau Cu Crema De Ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Rulada Cu Dulceata Sau Cu Crema De Ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua sau 10 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri faina (000) Pentru umplut:
  • 400 gr dulceata
  • un pachet unt
  • o cuie mica crema de ciocolata,
  • 1 lingurita esenta de rom
  • zahar vanilat pentru pudrat

Mod de preparare

Blatul:

Se bat albusurile spuma tare impreuna cu zaharul.
Se amesteca galbenusurile cu uleiul.
Amestecati compozitia de albus cu cea de galbenus, amestecand usor sa nu cada albusurile. Daca aveti doar albusuri, picurati uleiul in spuma de albusuri si amestecati pentru omogenizare.
Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt si adaugati in compozitia de oua, continuand sa amestecati usor.
Turnati aluatul intr-o tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt.

Coaceti 10 minute in cuptorul preincalzit, la foc mic.

Crema de ciocolata:

Frecati spuma un pachet de unt (80% grasime).
Adaugati cate o lingura din crema de ciocolata si omogenizati. La sfarsit puneti esenta de rom.

Asambarea ruladei:

Lucrati repede ca sa nu se raceasca blatul.
Desprindeti blatul de pe hartia de copt.
Puneti deasupra dulceata preferata (usor incalzita) sau crema de ciocolata. Rulati cu ajutorul hartiei de copt si lasati sa se raceasca infasurata in hartia in care ati copt. Rulada cu crema de ciocolata dati-o la frigider pana se intareste bine untul (eu o tin la congelator).

Pudrati cu zahar vanilat sau ornati dupa plac cu ciocolata topita.
Poate ramane chiar si nepudrata deoarece are o crusta neteda aurie.

Se poate pastra foarte bine in congelator - se taie felii si se dezgheata la temperatura camerei in cateva minute. Este perfecta pentru musafirii neanuntati sau pentru zilele cand suntei prea ocupate ca sa mai faceti ceva dulce.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Cornulete cu Nuca II
4
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Parteneri
Mancare de varza cu legume
Bucataras.RO

Mancare de varza cu legume

Mie imi plac foarte mult mancarurile cu legume multe, sincer as putea trai mult timp fara carne, nu stiu daca pentru...

Mancare de varza cu legume
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia