Rulada cu crema de lamaie si branza

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu crema de lamaie si branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • semintele de la jumatate de pastaie de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie potrivita
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 150 branza de vaci cremoasa
  • miam-miam de vanilie pentru servit (gasiti la Bunatati din Natura) sau caramel
  • bombonele pentru decor

Mod de preparare

Blatul:
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.
Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma.
Praful de copt il amestecam cu faina, le incorporam peste albusuri, impreuna cu esenta de vanilie, cu ajutorul unei palete de silicon.
Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia, o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12 minute.
Cand este gata il scoatem, il dezlipim usor de pe hartia de copt si il rulam.
Blatul rulat il rulam apoi in hartia de copt si il tinem asa pana il umplem.
Crema:
Intr-un bol amestecam amidonul, 6-7 linguri de lapte, zaharul, semintele de la pastaia de vanilie.
Restul de lapte il punem la fiert.
Cand da in clocot, incorporam amestecul cu amidon, dam focul la mic si amestecm continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Luam de pe foc cand este gata, adaugam coaja si zeama de lamaie.
Acoperim cu o folie si lasam sa se racoreasca, atat cat sa fie calduta.
Dupa acest timp punem branza faramitata cu mana peste crema, mixam circa 1 minut.
Desfacem blatul, punem crema, o nivelam si rulam strans.
Invelim rulada in folie alimentara, strangem bine capetele si o dam la firigder pentru 2-3 ore.
O feliem si o servim fie simpla, fie cu miam-miam de vanilie asa cum am procedat noi.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Chec cu ciocolata
2
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
4
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa