Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana se obtine o spuma albicioasa.
Separat se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugandu-se treptat apoi zaharul ramas. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de rom, cacaua si faina, amestecand lejer de jos in sus.
Se coace la foc moderat in tava mare, dreptunghiulara de la cuptor.
Intre timp, se pune gelatina la dizolvat in putina apa rece. Dupa 10 minute se pune la microunde sau pe aburi sa se inmoaie. Separat se bate frisca, se adauga apoi mierea si gelatina topita.
Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara.
Blatul copt mai sus se decupeaza dupa ce s-a racit, in asa fel incat sa putem acoperi toti peretii tavii de cozonac.
Se tapeteaza cu blat tava, in asa fel incat sa pastram o parte din blat pentru capac. Se pune jumatate de crema, se infing capsunile in crema si apoi se pune cealalta jumatate de crema.
Se pune capacul din blat si se da la rece.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii