Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana se obtine o spuma albicioasa.
Separat se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugandu-se treptat apoi zaharul ramas. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de rom, cacaua si faina, amestecand lejer de jos in sus.
Se coace la foc moderat in tava mare, dreptunghiulara de la cuptor.
Intre timp, se pune gelatina la dizolvat in putina apa rece. Dupa 10 minute se pune la microunde sau pe aburi sa se inmoaie. Separat se bate frisca, se adauga apoi mierea si gelatina topita.
Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara.
Blatul copt mai sus se decupeaza dupa ce s-a racit, in asa fel incat sa putem acoperi toti peretii tavii de cozonac.
Se tapeteaza cu blat tava, in asa fel incat sa pastram o parte din blat pentru capac. Se pune jumatate de crema, se infing capsunile in crema si apoi se pune cealalta jumatate de crema.
Se pune capacul din blat si se da la rece.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii