Cartofii sfaramati, biscuitii, nuca,zaharul, esenta de rom si unt cat sa lege compozitia, se amesteca intr-un castron. Se imparte compozitia in doua. Intr-una din jumatati se pune cacao.
Pe o folie de aluminiu sau o bucata de celofan -marimea si forma unei coli A4- se intinde compozitia alba. Peste aceasta se intinde cea colorata.
Se ruleaza, se aseaza pe platou si se acopera cu glazura pregatita dupa indicatiile de pe plic. Se lasa rece 2-3 ore.
1. Poti inlocui untul cu margarina si ai o prajitura de post.
2. In compozitia colorata poti pune - la alegere: stafide tinute in rom macar o ora, fructe confiate.
3. Pe fiecare felie taiata poti face un mot mare si serios din frisca(vegetala). In varf pui o aschie de ciocolata si o servesti sub forma de tort.
Are gust de castane!
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii