Rulada bicolora

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g cartofi fierti in coaja se curata si se sfarama
  • 200 g biscuiti sfaramati
  • 150 g nuca macinata
  • 200 g zahar pudra
  • 2 linguri caca
  • 1 fiola esenta de rom(de preferinta dr Oetker)
  • 2-3 linguri de unt-cat sa lege compozitia
  • 1 plic glazura cu gust de ciocolata(dr Oetker)

Mod de preparare

Cartofii sfaramati, biscuitii, nuca,zaharul, esenta de rom si unt cat sa lege compozitia, se amesteca intr-un castron. Se imparte compozitia in doua. Intr-una din jumatati se pune cacao.

Pe o folie de aluminiu sau o bucata de celofan -marimea si forma unei coli A4- se intinde compozitia alba. Peste aceasta se intinde cea colorata.

Se ruleaza, se aseaza pe platou si se acopera cu glazura pregatita dupa indicatiile de pe plic. Se lasa rece 2-3 ore.
1. Poti inlocui untul cu margarina si ai o prajitura de post.
2. In compozitia colorata poti pune - la alegere: stafide tinute in rom macar o ora, fructe confiate.

3. Pe fiecare felie taiata poti face un mot mare si serios din frisca(vegetala). In varf pui o aschie de ciocolata si o servesti sub forma de tort.

Are gust de castane!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici