Ruladă din Biscuiţi cu Cocos

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ruladă din Biscuiţi cu Cocos

Ingrediente

  • pentru foaia ruladei
  • 500 g biscuiti
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 2-3 lingurite de esenta (optional) pentru umplutura ruladei
  • 100 g nuca de cocos
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra

Mod de preparare

Rulada de biscuiti cu nuca de cocos nu este un desert foarte aspectuos, insa are cateva calitati de necontestat: este o reteta ieftina si foarte simplu de preparat. Dar punctul forte al retetei il constituie faptul ca rulada nu necesita coacere, aspect deloc de neglijat in zilele calduroase de vara (simplitatea si lipsa cuptorului o face sa poata fi preparata chiar si de catre un copil).
Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta
Pentru foaia ruladei de biscuiti avem nevoie de niste biscuiti simpli si ieftini (asa numitii biscuiti populari) pe care ii maruntim cu ajutorul unui sucitor. Pentru a nu face prea multa mizerie in bucatarie, punem cativa biscuiti intr-o punga rezistenta sau intr-un prosop de bucatarie curat si ii presam/ strivim cu sucitorul, cu o sticla sau cu orice altceva credem ca ne-ar putea ajuta. Dupa ce ii maruntim fin, repetam procedeul pana cand terminam de faramitat toti biscuitii.
Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta
Pe masura ce-i maruntim, punem biscuitii intr-un vas incapator, iar la sfarsit adaugam cele trei linguri de cacao si amestecam foarte bine (daca dorim ca rulada din biscuiti cu cocos sa fie mai aromata, adaugam si cateva lingurite cu esenta preferata).
Dupa aceea turnam 400 ml de lapte, insa indicat ar fi sa nu punem tot laptele - cel mai bine este sa il adaugam treptat, pentru a fi siguri ca nu ne iese prea moale compozitia foii de rulada. n-ar fi rau nici sa avem putin lapte de rezerva, asta pentru cazul in care compozitia este rigida si nu se poate intinde cu usurinta. In mod normal, n-ar trebui sa fim nevoiti sa "jonglam" cu cantitatea de lapte, dar cum calitatea biscuitilor difera de la un producator la altul, am zis ca nu strica daca ofer si solutia, preventiv.
Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta
Incorporam bine toate ingredientele si intindem o folie de plastic pe blatul bucatariei. Asezam compozitia in mijlocul foliei si o intindem cu ajutorul degetelor pana cand formam o foaie sau acoperim compozitia cu o alta folie si o intindem cu ajutorul sucitorului (fiecare poate proceda asa cum ii vine mai la indemana, important este ca la final sa obtinem o foaie).
Crema de cocos a ruladei. Amestecam foarte bine un pachet de unt (200 g) cu 200 g de zahar pudra si cu 100 g de nuca de cocos rasa. Trebuie doar sa respectam doua conditii: sa folosim neaparat zahar pudra (datorita faptului ca cel tos se topeste foarte greu) si untul sa fie la temperatura camerei in momentul in care facem rulada (sa nu fie proaspat scos din frigider). Pentru un plus de aroma, putem folosi zahar pudra vanilinat sau putina esenta.
Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta
Punem crema rezultata peste foaia de biscuiti, o intindem uniform si apoi o rulam cu ajutorul foliei pe care este asezata. Strangem rulada foarte bine la capete si, inainte de a o taia, o tinem cateva ore in frigider (nu in congelator!). Eu am impartit "aluatul" foii si crema in doua parti, formand astfel doua rulade cu lungimea de circa 30 cm fiecare (pentru a-mi incapea mai usor in frigider).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa