Ruladă din Biscuiţi cu Cocos

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ruladă din Biscuiţi cu Cocos

Ingrediente

  • pentru foaia ruladei
  • 500 g biscuiti
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 2-3 lingurite de esenta (optional) pentru umplutura ruladei
  • 100 g nuca de cocos
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra

Mod de preparare

Rulada de biscuiti cu nuca de cocos nu este un desert foarte aspectuos, insa are cateva calitati de necontestat: este o reteta ieftina si foarte simplu de preparat. Dar punctul forte al retetei il constituie faptul ca rulada nu necesita coacere, aspect deloc de neglijat in zilele calduroase de vara (simplitatea si lipsa cuptorului o face sa poata fi preparata chiar si de catre un copil).
Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta
Pentru foaia ruladei de biscuiti avem nevoie de niste biscuiti simpli si ieftini (asa numitii biscuiti populari) pe care ii maruntim cu ajutorul unui sucitor. Pentru a nu face prea multa mizerie in bucatarie, punem cativa biscuiti intr-o punga rezistenta sau intr-un prosop de bucatarie curat si ii presam/ strivim cu sucitorul, cu o sticla sau cu orice altceva credem ca ne-ar putea ajuta. Dupa ce ii maruntim fin, repetam procedeul pana cand terminam de faramitat toti biscuitii.
Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta
Pe masura ce-i maruntim, punem biscuitii intr-un vas incapator, iar la sfarsit adaugam cele trei linguri de cacao si amestecam foarte bine (daca dorim ca rulada din biscuiti cu cocos sa fie mai aromata, adaugam si cateva lingurite cu esenta preferata).
Dupa aceea turnam 400 ml de lapte, insa indicat ar fi sa nu punem tot laptele - cel mai bine este sa il adaugam treptat, pentru a fi siguri ca nu ne iese prea moale compozitia foii de rulada. n-ar fi rau nici sa avem putin lapte de rezerva, asta pentru cazul in care compozitia este rigida si nu se poate intinde cu usurinta. In mod normal, n-ar trebui sa fim nevoiti sa "jonglam" cu cantitatea de lapte, dar cum calitatea biscuitilor difera de la un producator la altul, am zis ca nu strica daca ofer si solutia, preventiv.
Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta
Incorporam bine toate ingredientele si intindem o folie de plastic pe blatul bucatariei. Asezam compozitia in mijlocul foliei si o intindem cu ajutorul degetelor pana cand formam o foaie sau acoperim compozitia cu o alta folie si o intindem cu ajutorul sucitorului (fiecare poate proceda asa cum ii vine mai la indemana, important este ca la final sa obtinem o foaie).
Crema de cocos a ruladei. Amestecam foarte bine un pachet de unt (200 g) cu 200 g de zahar pudra si cu 100 g de nuca de cocos rasa. Trebuie doar sa respectam doua conditii: sa folosim neaparat zahar pudra (datorita faptului ca cel tos se topeste foarte greu) si untul sa fie la temperatura camerei in momentul in care facem rulada (sa nu fie proaspat scos din frigider). Pentru un plus de aroma, putem folosi zahar pudra vanilinat sau putina esenta.
Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta
Punem crema rezultata peste foaia de biscuiti, o intindem uniform si apoi o rulam cu ajutorul foliei pe care este asezata. Strangem rulada foarte bine la capete si, inainte de a o taia, o tinem cateva ore in frigider (nu in congelator!). Eu am impartit "aluatul" foii si crema in doua parti, formand astfel doua rulade cu lungimea de circa 30 cm fiecare (pentru a-mi incapea mai usor in frigider).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia