Rose Apple Tart

Complexitate
redusa
Rose Apple Tart

Ingrediente

  • o foaie de foitaj
  • 2 mere de culori diferite
  • Scortisoara
  • Zahar
  • Lamaie

Mod de preparare

Am facut aceste mini tarte care pe langa ca sant delicioase sant si aspectoase si de efect.

Merele nu se curata de coaja doar se spala bine si se sterg, le taiem in 4 curatam partea cu samburi si le taiem feliute subtiri. In sucul de la o jumatate de lamaie se pun 2 -3 linguri zahar brun si scortisoara se face un sirop care se pune peste mere.

Se invart merele cu siropul si se pun la microunde pentru 50 de secunde sau pana se inmoaie putin merele (eu le am pus in doua ture).

Se intinde foaia de foitaj si se taie fasii inguste cam de 2 degete si lungi cam de 20-25 cm, eu am mai intins si niste dulceata de gutuie pe foaie si am asezat fasile de mere dupa care am inceput sa rulez. Rozetele obtinute le am pus intr o forma de muffins, in unele cupe am pus cosulet de hartie in altele nu, dar nu s-au lipit nici cele fara hartie si parca caldura a patruns mai bine si le-a rumenit mai frumos.

Le dam la cuptorul incins pentru aprox 25 de min la 200C (400F).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Cornuri cu gem
Bucataras.RO

Cornuri cu gem

Desi este foarte cald afara m-am incumetat intr-o dimineata pe racoare sa fac cateva cornulete, ideale pentru pachet la lucru...

Cornuri cu gem
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola