Rochite de ciocolata

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Rochite de ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 6 rochite:
  • Pentru fursecuri:
  • 2 galbenusuri + 1 albus;
  • 3 linguri de zahar;
  • 2 linguri (pline) de faina;
  • 4 linguri ulei;
  • un varf lingurita sare;
  • jumatate de lingurita praf de copt;
  • Pentru crema de whisky:
  • 120 g unt;
  • 2 lingurite cacao;
  • 1 lingurita cafea;
  • 4 linguri zahar;
  • 1-2 linguri whisky (sau alta tarie)
  • Pentru bezele:
  • 2 albusuri;
  • un varf lingurita sare;
  • 4 linguri de zahar;
  • 1 lingura zeama de lamaie;
  • 1 lingurita de faina;
  • Pentru rochite si bomboane:
  • 100 g ciocolata alba;
  • 100 g ciocolata cu lapte;
  • 100 g ciocolata neagra;
  • In plus:
  • 100 ml frisca lichida;
  • Coaja de portocala si de lamaie;
  • Stafide

Mod de preparare

Aceasta e versiunea mea culinara pentru rochite. Au trei straturi de ciocolata: alba, cu lapte si neagra; sunt umplute cu fursec si crema de whisky, iar la baza au bezea si frisca. Deasupra am asezat cate o bomboana, facuta tot in casa.

Mod de preparare:
Mai intai se pregatesc rochitele si bomboanele de ciocolata:
Pasul 1: se topeste ciocolata alba la chocolate fondue sau pe baie de aburi. Se ung niste forme de silicon cu un strat subtire de ciocolata. Eu am avut niste forme mari, colorate pentru briose care pot fi folosite oricand pentru briose, mascote sau alte prajituri. Le lasam un pic deoparte, sa se usuce ciocolata (sa nu mai curga si sa se intareasca un pic).
Restul de ciocolata se toarna intr-o alta forma de silicon, din cea pentru bomboane – forma folosita de mine are tot felul de modele pentru bomboane: trandafiri, margarete si flori de cires. O puteti vedea in poza.

Pasul 2: topim ciocolata cu lapte la fel ca mai sus si ungem formele de briose cu acest strat de ciocolata cu lapte. Le lasam din nou sa se usuce un pic. Restul de ciocolata se toarna in forma de silicon pentru bomboane, creand astfel bomboane cu ciocolata in multe culori.

Pasul 3: topim ciocolata neagra la fel ca mai sus si ungem formele de briose cu acest strat de ciocolata neagra. Le lasam din nou sa se usuce un pic. Restul de ciocolata se toarna in forma de silicon pentru bomboane, dar pastram in vas putina ciocolata pentru decorul final.
Dam rochitele de ciocolata la frigider.


Mai departe, pregatim fursecurile si bezelele:
se separa ouale si se bat spuma cele doua albusuri plus inca un albus cu un praf de sare, se adauga treptat 4 linguri de zahar, 1 lingura de zeama de lamaie, o lingurita de faina. Am batut bine pana s-a facut bezea.
Din aceasta compozitie, am turnat intr-un castronel si am dat deoparte pentru a face mai tarziu bezelele.
Astfel, in vas mi-a ramas foarte putina bezea peste care am turnat galbenusurile, cele 3 linguri de zahar, uleiul, 2 linguri de faina, praful de copt si am amestecat bine. Se obtine o compozitie subtire, aerata. Se toarna in forme mici din hartie de copt.
Fursecurile se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 15-20 de minute. Am obtinut 30 de fursecuri. Acestea se lasa la racit, se scot din formele de copt. La rochite avem nevoie doar de 6 fursecuri, asa ca restul de prajiturele pot fi servite de cei mici ca atare, sunt moi, dulci, pufoase.
Intr-o alta tava pregatim si bezelele. Incercam sa facem 6 bezele mari, care vor servi ca baza pentru rochite. Bezelele se coc pana se fac aurii (cam 15 minute), la foc mic, apoi stingem focul si le lasam in cuptor sa se raceasca.


In continuare, pregatim crema de whisky si frisca:
se amesteca bine untul cu zaharul, cacaoa, cafeaua, apoi turnam incet alcoolul, moment in care vom vedea ca se va separa un pic crema, dar amestecam bine cu telul pentru a omogeniza.
Frisca lichida se bate bine cu mixerul.

La final, pentru a asambla, procedam astfel:
Se desfac cu grija rochitele si bomboanele de ciocolata din formele de silicon.
Se scobesc superficial 6 fursecuri de miez.
Rochitele se intorc cu fundul in sus, se pun inauntru fursecurile, se umple cu crema de whisky. Se presara pe ele coaja de portocala si de lamaie (din cea tinuta in zahar la borcan) si cateva stafide.
Se orneaza cu frisca, se atasaza bezeaua ca baza.
Se intorc rochitele si se asaza pe un platou, se orneaza iar cu frisca, se pune fiecareia in varf cate o bomboana, iar ciocolata ramasa in vas se presara peste ele.

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Paste cu masline si sos (de post)
2
Paste

Paste cu masline si sos (de post)

Paste cu masline si sos (de post)
Curry de pui - cel mai gustos curry
3
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Sirop de patlagina
4
Cremes A la Cluj
5
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Parteneri
Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc
Bucataras.RO

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Feta saganaki este un aperitiv grecesc clasic. Bucură-te de gustul îmbietor al brânzei feta acoperită de o...

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia