Rasgullas

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Rasgullas

Ingrediente

  • - 500 ml lapte
  • - 19 ml suc de lamaie proaspat stors
  • - 415 ml apa
  • - 4-5 cuburi de gheata
  • - un varf de lingurita cu cardamom (sau dupa preferinta)
  • - 130 g zahar extrafin
  • - cateva nuci macadamia

Mod de preparare

- Laptele se pune intr-o oala la fiert. Cand laptele fiarbe se adauga zeama de lamaie si se amesteca pana se separa zerul.
- Se stinge apoi focul si se adauga cuburile de gheata amestecand in continuare pana ce acestea se topesc.
- Se pune amestecul intr-o bucata de tifon asezata intr-un bol mare si se lasa sa curga apa rece peste intreaga compozitie (pentru a indeparta mirosul si gustul dat de lamaie).
- Se stoarce foarte bine cu ajutorul tifonului pentru a indeparta excesul de apa (compozitia ramasa are marimea unei lamai de marime medie). Se lasa sa se scurga timp de 30 de minute.
- Se framanta compozitia timp de aproximativ 10 minute, pana ”se leaga” foarte bine si dobandeste o consistenta asemanatoare unui aluat moale (de acest timp de lucru depinde textura finala a micutelor sfere de branza). In cazul in care acest timp de lucru nu este realizat corespunzator, sferele de branza se vor desface in timpul fierberii si nu isi vor mentine forma.
- Se modeleaza cu palmele 13 - 15 sfere mici (suprafata lor trebuie sa fie cat mai neteda - in caz contrar exista riscul sa se desfaca in timpul fierberii). Numarul sferelor formate depinde de dimensiunea pe care doriti ca acestea sa o dobandeasca (eu am obtinut 15 bucati).
- Se pun intr-o oala la foc mic - mediu apa si zaharul. Se adauga cardamom si se amesteca usor pana zaharul se topeste.
- Cand siropul fierbe se adauga cu grija, una cate una, sferele de branza modelate anterior. Se acopera oala cu un capac care sa permita aburului sa iasa in timpul fierberii (in caz contrar se ridica din 3 in 3 minute capacul oalei pentru evacuarea aburului).
- Se fierb sferele de branza la foc mic timp de aproximativ 10 minute. La sfarsitul acestei perioade sferele de branza vor creste in dimensiune (este un indiciu ca sunt bine preparate termic).
- Se lasa sa se raceasca complet. Se pastreaza la frigider timp de o ora inainte de servire.

Din cantitatile ingredientelor mentionate anterior am obtinut 15 mini rasgullas.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Sunca Afumata
4
Aperitive

Sunca Afumata

Sunca Afumata
Prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie
5
Dulciuri

Prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie

Prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie este o delicioasa imbinare intre texturi si arome, care te va incanta...

Prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia