Rasgullas

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Rasgullas

Ingrediente

  • - 500 ml lapte
  • - 19 ml suc de lamaie proaspat stors
  • - 415 ml apa
  • - 4-5 cuburi de gheata
  • - un varf de lingurita cu cardamom (sau dupa preferinta)
  • - 130 g zahar extrafin
  • - cateva nuci macadamia

Mod de preparare

- Laptele se pune intr-o oala la fiert. Cand laptele fiarbe se adauga zeama de lamaie si se amesteca pana se separa zerul.
- Se stinge apoi focul si se adauga cuburile de gheata amestecand in continuare pana ce acestea se topesc.
- Se pune amestecul intr-o bucata de tifon asezata intr-un bol mare si se lasa sa curga apa rece peste intreaga compozitie (pentru a indeparta mirosul si gustul dat de lamaie).
- Se stoarce foarte bine cu ajutorul tifonului pentru a indeparta excesul de apa (compozitia ramasa are marimea unei lamai de marime medie). Se lasa sa se scurga timp de 30 de minute.
- Se framanta compozitia timp de aproximativ 10 minute, pana ”se leaga” foarte bine si dobandeste o consistenta asemanatoare unui aluat moale (de acest timp de lucru depinde textura finala a micutelor sfere de branza). In cazul in care acest timp de lucru nu este realizat corespunzator, sferele de branza se vor desface in timpul fierberii si nu isi vor mentine forma.
- Se modeleaza cu palmele 13 - 15 sfere mici (suprafata lor trebuie sa fie cat mai neteda - in caz contrar exista riscul sa se desfaca in timpul fierberii). Numarul sferelor formate depinde de dimensiunea pe care doriti ca acestea sa o dobandeasca (eu am obtinut 15 bucati).
- Se pun intr-o oala la foc mic - mediu apa si zaharul. Se adauga cardamom si se amesteca usor pana zaharul se topeste.
- Cand siropul fierbe se adauga cu grija, una cate una, sferele de branza modelate anterior. Se acopera oala cu un capac care sa permita aburului sa iasa in timpul fierberii (in caz contrar se ridica din 3 in 3 minute capacul oalei pentru evacuarea aburului).
- Se fierb sferele de branza la foc mic timp de aproximativ 10 minute. La sfarsitul acestei perioade sferele de branza vor creste in dimensiune (este un indiciu ca sunt bine preparate termic).
- Se lasa sa se raceasca complet. Se pastreaza la frigider timp de o ora inainte de servire.

Din cantitatile ingredientelor mentionate anterior am obtinut 15 mini rasgullas.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Bucataras.RO

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia

Este o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura