Topeste drojdia in lapte, apoi pe o plansa pune faina in forma de fantana, adauga zaharul tos, zaharul vanilat, ouale, coaja de lamaie, sarea si untul topit. Framanta bine, adaugand cate putin laptele, pt cel putin 10 minute.
Pune la dospit in loc cald pana isi dubleaza volumul (circa 2 ore). Intinde o foaie patrata de 5mm grosime iar cu ajutorul unui pahar (diametru 8 cm) taie 48 discuri. Apoi cu ajutorul unui pahar (diametru 4 cm) taie 24 discuri. In mijlocul discurilor mici fa 2 foruri, creaza astfel narile purcelusilor.
Cu aluatul ramas taie triunghiuri, nu prea mari, formand urechile. In mijlocul discurilor mari pune cate o lingurita de Nutella, unge marginile cu apa si suprapune un alt disc mare. Unge cu ou batut lipeste narile si urechile, unse si acestea cu ou batut.
Pune pe o tava cu hartie de copt si da la dospit pt. 40 min, apoi da la copt pt 10-15 min in cuptorul cald la 190°. Cand se racesc pune boabele de cafea pt a forma ochii.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii