Purcelusi cu Ciocolata

Postat pe: 22-02-2013
(0)

Ingrediente

Pt circa 24 purcelusi:
1 kg faina
50 gr drojdie de bere
150 gr zahar tos
2 oua
120 gr unt
600 ml lapte caldut
2 lingurite rase de sare
coaja de la o lamaie
2 pliculete de zahar vanilat
Pt umplutura:
300 gr Nutella
2 oua
60 ge zahar pudra
4-5 lingurite suc de lamaie
48 boabe de cafea trase in ciocolata

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h:30min
Topeste drojdia in lapte, apoi pe o plansa pune faina in forma de fantana, adauga zaharul tos, zaharul vanilat, ouale, coaja de lamaie, sarea si untul topit. Framanta bine, adaugand cate putin laptele, pt cel putin 10 minute.

Pune la dospit in loc cald pana isi dubleaza volumul (circa 2 ore). Intinde o foaie patrata de 5mm grosime iar cu ajutorul unui pahar (diametru 8 cm) taie 48 discuri. Apoi cu ajutorul unui pahar (diametru 4 cm) taie 24 discuri. In mijlocul discurilor mici fa 2 foruri, creaza astfel narile purcelusilor.

Cu aluatul ramas taie triunghiuri, nu prea mari, formand urechile. In mijlocul discurilor mari pune cate o lingurita de Nutella, unge marginile cu apa si suprapune un alt disc mare. Unge cu ou batut lipeste narile si urechile, unse si acestea cu ou batut.

Pune pe o tava cu hartie de copt si da la dospit pt. 40 min, apoi da la copt pt 10-15 min in cuptorul cald la 190°. Cand se racesc pune boabele de cafea pt a forma ochii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Purcelusi cu Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Purcelusi cu Ciocolata