Profiterol

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Profiterol

Ingrediente

  • 125 grame faina
  • 250 ml apa
  • 3 oua
  • 100 ml unt topit/ulei
  • praf de sare
  • crema de vanilie Darling
  • 100 grame cioco pentru glazura
  • inghetata
  • frisca

Mod de preparare

Intr-un vas punem la fiert apa si uleiul impreuna cu un praf de sare, cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se pune toata faina deodata. Se omogenizeaza bine bine si se mai pune doua minutele la foc, amestecand tot timpul. Aluat obtinut este destul de vartos. Lasam sa se raceasca, iar apoi adaugam rand pe rand cate un ou, compozitia noastra devenind astfel mai maleabila.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa putin unt, luam cate putin din aluat si incercam sa-i dam o forma cat mai rotunda. Dam la cuptor (atentie nu deschidem usa cuptorului, deoarece riscam sa ramana crude in interior), iar cand s-au rumenit le scoatem pentru ca sunt gata. Le lasam sa se raceasca.
Intre timp pregatim crema de vanilie conform informatiilor de pe plic si topim ciocolata.

Taiem gogosele pe jumatate si le punem crema de vanilie si le ornam cu cicolata topita. Le dam la frigider pentru a se intari. Intre timp cumparam inghetata de vanilie, Finetti sticks si frisca.
Si acum avem tot ce ne trebuie pentru a pregati un delicios profiterol. Intr-o cupa sau intr-un castronel punem doua gogosele, inghetata de vanilie si orma frisca. Glazuram cu ciocolata topita si la final punem un Finetti stick.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
4
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Prajitura Cappuccino
5
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Parteneri
Ciorba de ardei umplut la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot
Bucataras.RO

Ciorba de ardei umplut la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot

Cu siguranta ca mereu nu scap vreo ocazie si spun ,,Mandru mi-s Bucataras ".  Cum sa nu fiu mandra, daca aici imi...

Ciorba de ardei umplut la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino