Prajitura la pahar

Portii
4
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Prajitura la pahar

Ingrediente

  • Negresa :
  • 2 ouă
  • 125 g unt
  • 200 g ciocolată
  • 70 g făină
  • 100 g zahăr
  • esenţă de rom
  • 1 lingură cu cacao neagră
  • Sos de ciocolată :
  • 250 ml smântână pentru gătit
  • 100 g ciocolată
  • 1 linguriţă de ness
  • Suplimentar :
  • 300 ml frişcă lichidă

Mod de preparare

Se prepară blatul de brownie : ciocolata şi untul se topesc la foc mic.

Ouăle se bat spumă cu zahărul, apoi se adaugă esenţa, şi făina cernută cu cacaua.

Se toarnă compoziţia într-o tavă mică şi se dă la cuptor, la foc micuţ, până se coace, cam 20 de minute. Se face testul scobitorii. Se lasă la răcit.

Între timp, se bate frişca spumă tare, se dă la frigider şi se pregăteşte sosul de ciocolată. Se pun la foc mic smântâna de gătit cu ciocolata şi cu nessul. Se amestecă continuu până se face un sos mai consistent. Se lasă la răcit.

În pahare sau forme individuale, se aşază straturi alternative de frişcă, sos de ciocolată şi brownie fărâmiţate. Se ornează după imaginaţie şi se dau la rece până la servire.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola