Prajitura desteapta, inversata, cu caise si lamaie

Postat pe: 26-07-2017
(0)

Ingrediente

2 lamai mici
125 de grame unt topit
Semințele de la o pastaie de vanilie
4 ouă
150 de grame zahăr
120 de grame făină
1 lingura de apă
450 de ml lapte
un praf de sare
6 caise
un fir de rozmarin
1 lingura de zahăr brun
1 lg apă
1 linguriță de amidon

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

55min
Numar portii

PORȚII

6 portii
Se separă gălbenușurile de albusuri, gălbenușurile se bat spumă cu zahărul, se adaugă untul topit în fir subtire, apoi coaja rasă de lămâie și zeama, vanilia, făina, apa și laptele. Rezultă un amestec omogen.
Albusurile se bat spumă cu praful de sare, se înglobează usor în compoziția anterioară.
Caisele se taie sferturi, se pun 5 minute pe foc cu apa, zahărul, rozmarinul, când încep să se înmoaie, se adaugă amidonul, se mai lasă 2 minute.
Apoi se tapeteaza cu caise, indepartandu-se crenguta de rozmarin, o formă rotundă cu diametrul de 26 cm, se toarnă compoziția de blat, se coace la 150 de grade Celsius, în cuptorul preincalzit, cca. 55 de minute.
După ce prajitura se răcește, se pudreaza cu zahăr pudră și se inversează forma, în așa fel încât caisele să vină în partea de deasupra.
E o prăjitură răcoroasă, tocmai bună pentru sezonul cald, o rețetă reinterpretata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura desteapta, inversata, cu caise si lamaie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura desteapta, inversata, cu caise si lamaie