Se separă gălbenușurile de albusuri, gălbenușurile se bat spumă cu zahărul, se adaugă untul topit în fir subtire, apoi coaja rasă de lămâie și zeama, vanilia, făina, apa și laptele. Rezultă un amestec omogen.
Albusurile se bat spumă cu praful de sare, se înglobează usor în compoziția anterioară.
Caisele se taie sferturi, se pun 5 minute pe foc cu apa, zahărul, rozmarinul, când încep să se înmoaie, se adaugă amidonul, se mai lasă 2 minute.
Apoi se tapeteaza cu caise, indepartandu-se crenguta de rozmarin, o formă rotundă cu diametrul de 26 cm, se toarnă compoziția de blat, se coace la 150 de grade Celsius, în cuptorul preincalzit, cca. 55 de minute.
După ce prajitura se răcește, se pudreaza cu zahăr pudră și se inversează forma, în așa fel încât caisele să vină în partea de deasupra.
E o prăjitură răcoroasă, tocmai bună pentru sezonul cald, o rețetă reinterpretata!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorun desert rapid si foarte gustos
Foietaj cu ciocolata amaruieIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii