Pricomigdale

Postat pe: 21-11-2010
(4)

Ingrediente

360gr nuca macinata
16gr zahar pudra
8 albusuri
48gr faina
480gr zahar tos
cateva picaturi de esenta de migdale

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
1. Miezul de nuca (macinat fin) se amesteca cu zaharul tos intr-o cratita, se adauga si albusul de ou nebatut (nici macar cu furculita).
2. Cratita se pune la foc potrivit, pana se topeste zaharul, iar compozitia este calda bine, aproape iferbinte.
3. Acest amestec se lasa peste noapte, dup ace s-a racit, la frigider.
4. A doua zi se adauga, esenta de migdale, faina si se amesteca bine.
5. Cu lingurita se aseaza gramajoare la distanta unele de altele pe hartie de copt neunsa.
6. Se pudreaza fiecare gramajoara din belsug cu zahar pudra (nu renuntati la aceasta etapa, ca sa iasa lucioase sis a aiba crusta specifica pricomigdalelor).
7. Se coc la foc potrivit (aprox 140-160grade Celsius), timp de 15-20 minute pana devin lucioase, cu crapaturi mici la suprafata.

In compozitia din fotografiile prezentate am pus mai putina faina decat in reteta pentru ca noua ne place sa aiba mai mult gustul de bezea, decat de fursec. Cum doriti.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pricomigdale" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

anne_guirolle
•  09.04.2010 09:35:06

Numai pentru "Secu"
Da, e corect 48 g de faina. Poti sa pui si 480 g si vei obtine niste minunati biscuti crocanti, improprii consumului uman, dar extrem de eficace in dresajul cabalin. De asemenea, pot fi folositi si pentru dresura musafirilor neinvitati. Se vor alege exemplarele cu dantura deficitara sau cu proteze proaspat montate. Efectul este garantat!

secu
•  30.11.2009 16:49:14

e corect 48 grame faina?
sau 480 grame

ralucablebea
•  28.02.2009 01:10:50

delicioase pricomigdalele...printre preferatele mele!Felicitari!

lucia_bp
•  06.01.2009 15:44:46

Si eu le pragatesc des pentru ca sunt preferatele mele.
Felicitari !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pricomigdale