1. Miezul de nuca (macinat fin) se amesteca cu zaharul tos intr-o cratita, se adauga si albusul de ou nebatut (nici macar cu furculita).
2. Cratita se pune la foc potrivit, pana se topeste zaharul, iar compozitia este calda bine, aproape iferbinte.
3. Acest amestec se lasa peste noapte, dup ace s-a racit, la frigider.
4. A doua zi se adauga, esenta de migdale, faina si se amesteca bine.
5. Cu lingurita se aseaza gramajoare la distanta unele de altele pe hartie de copt neunsa.
6. Se pudreaza fiecare gramajoara din belsug cu zahar pudra (nu renuntati la aceasta etapa, ca sa iasa lucioase sis a aiba crusta specifica pricomigdalelor).
7. Se coc la foc potrivit (aprox 140-160grade Celsius), timp de 15-20 minute pana devin lucioase, cu crapaturi mici la suprafata.
In compozitia din fotografiile prezentate am pus mai putina faina decat in reteta pentru ca noua ne place sa aiba mai mult gustul de bezea, decat de fursec. Cum doriti.
Pofta buna!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii