1. Ouale se separa, albusul de galbenus. Albusul se bate spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga 200 g de zahar, treptat. Se bate mai departe pina devine tare.
2. Galbenusurile se adauga unul cite unul si se amesteca usor cu telul.
3. Faina, amidonul si praful de copt se amesteca impreuna, se dau prin sita de cernut, si se amesteca cu compozitia de mai sus.
4. Cuptorul se pune la temperatura de 180-190 grade C. La cuptoarele cu gaz, se pune de la treapta a-3-a.
5. Forma de tort rotunda cu diametrul de 26-28 cm se unge cu unt, apoi se imbraca pe dinauntru cu hirtie de copt. Se toarna aluatul in forma, se netezeste sa fie drept.
6. Un prosop mare de bucatarie se uda se scurge in asa fel sa nu picure apa din el, se impatureste pe lungime, iar latimea prosopului trebuie sa fie cit este forma noastra de tort de lata. Se imbraca forma pe dinafara, capetii prosopului se prind cu un ac de siguranta.
TIP: Aceasta metoda este foarte buna, deoarece blatul de tort se coace foarte repede pe margini si nu mai permite aluatului sa creasca frumos uniform peste tot. Aluatul creste pe mijloc in sus dupa care se crapa.
7. Se da la cuptor la temperatura de 180-190 grade C, pe schina din mijloc. Se coace timp de 25-30 min. La sfirsit se face proba de betisor, cu un bat pentru frigarui. Daca batul iese curat din aluat, blatul de tort e copt. Se scoate afara, se rastoarna pe un gratar rotund, se trage hirtia de copt jos si se lasa sa se raceasca.
TIP:Blatul de tort se taie cel mai bine daca il lasam sa se odihneasca o zi.
Tip:Daca dorim sa coacem un blat de tort de ciocolata, atunci inlocuim o parte din amidon cu un pachet de budinca de ciocolata (praf), asa ca in loc de 125 g Amidon, punem doar 90-100 g, iar restul se pune 1 budinca de ciocolata.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii