Pregatirea Unui Blat de Tort - Pas cu Pas

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 100 g faina de griu
  • 125 g amidon
  • 1 lingurita rasa praf de copt

Mod de preparare

1. Ouale se separa, albusul de galbenus. Albusul se bate spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga 200 g de zahar, treptat. Se bate mai departe pina devine tare.

2. Galbenusurile se adauga unul cite unul si se amesteca usor cu telul.

3. Faina, amidonul si praful de copt se amesteca impreuna, se dau prin sita de cernut, si se amesteca cu compozitia de mai sus.

4. Cuptorul se pune la temperatura de 180-190 grade C. La cuptoarele cu gaz, se pune de la treapta a-3-a.

5. Forma de tort rotunda cu diametrul de 26-28 cm se unge cu unt, apoi se imbraca pe dinauntru cu hirtie de copt. Se toarna aluatul in forma, se netezeste sa fie drept.

6. Un prosop mare de bucatarie se uda se scurge in asa fel sa nu picure apa din el, se impatureste pe lungime, iar latimea prosopului trebuie sa fie cit este forma noastra de tort de lata. Se imbraca forma pe dinafara, capetii prosopului se prind cu un ac de siguranta.

TIP: Aceasta metoda este foarte buna, deoarece blatul de tort se coace foarte repede pe margini si nu mai permite aluatului sa creasca frumos uniform peste tot. Aluatul creste pe mijloc in sus dupa care se crapa.

7. Se da la cuptor la temperatura de 180-190 grade C, pe schina din mijloc. Se coace timp de 25-30 min. La sfirsit se face proba de betisor, cu un bat pentru frigarui. Daca batul iese curat din aluat, blatul de tort e copt. Se scoate afara, se rastoarna pe un gratar rotund, se trage hirtia de copt jos si se lasa sa se raceasca.

TIP:Blatul de tort se taie cel mai bine daca il lasam sa se odihneasca o zi.

Tip:Daca dorim sa coacem un blat de tort de ciocolata, atunci inlocuim o parte din amidon cu un pachet de budinca de ciocolata (praf), asa ca in loc de 125 g Amidon, punem doar 90-100 g, iar restul se pune 1 budinca de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Gogosi a la Sidy
3
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Prajitura cu Mere si Iaurt
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Desert placinta cu ciocolata / Galette des rois
Bucataras.RO

Desert placinta cu ciocolata / Galette des rois

Placinta numita "la galette des rois" este o placinta foarte populara in Franta cu ocazia Epifaniei ce se...

Desert placinta cu ciocolata / Galette des rois
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty