Pregatirea Unui Blat de Tort - Pas cu Pas

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 100 g faina de griu
  • 125 g amidon
  • 1 lingurita rasa praf de copt

Mod de preparare

1. Ouale se separa, albusul de galbenus. Albusul se bate spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga 200 g de zahar, treptat. Se bate mai departe pina devine tare.

2. Galbenusurile se adauga unul cite unul si se amesteca usor cu telul.

3. Faina, amidonul si praful de copt se amesteca impreuna, se dau prin sita de cernut, si se amesteca cu compozitia de mai sus.

4. Cuptorul se pune la temperatura de 180-190 grade C. La cuptoarele cu gaz, se pune de la treapta a-3-a.

5. Forma de tort rotunda cu diametrul de 26-28 cm se unge cu unt, apoi se imbraca pe dinauntru cu hirtie de copt. Se toarna aluatul in forma, se netezeste sa fie drept.

6. Un prosop mare de bucatarie se uda se scurge in asa fel sa nu picure apa din el, se impatureste pe lungime, iar latimea prosopului trebuie sa fie cit este forma noastra de tort de lata. Se imbraca forma pe dinafara, capetii prosopului se prind cu un ac de siguranta.

TIP: Aceasta metoda este foarte buna, deoarece blatul de tort se coace foarte repede pe margini si nu mai permite aluatului sa creasca frumos uniform peste tot. Aluatul creste pe mijloc in sus dupa care se crapa.

7. Se da la cuptor la temperatura de 180-190 grade C, pe schina din mijloc. Se coace timp de 25-30 min. La sfirsit se face proba de betisor, cu un bat pentru frigarui. Daca batul iese curat din aluat, blatul de tort e copt. Se scoate afara, se rastoarna pe un gratar rotund, se trage hirtia de copt jos si se lasa sa se raceasca.

TIP:Blatul de tort se taie cel mai bine daca il lasam sa se odihneasca o zi.

Tip:Daca dorim sa coacem un blat de tort de ciocolata, atunci inlocuim o parte din amidon cu un pachet de budinca de ciocolata (praf), asa ca in loc de 125 g Amidon, punem doar 90-100 g, iar restul se pune 1 budinca de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia