Ingrediente
● 6 oua |
● un praf de sare |
● 200 g zahar |
● 100 g faina de griu |
● 125 g amidon |
● 1 lingurita rasa praf de copt |
Mod de preparare
1. Ouale se separa, albusul de galbenus. Albusul se bate spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga 200 g de zahar, treptat. Se bate mai departe pina devine tare.
2. Galbenusurile se adauga unul cite unul si se amesteca usor cu telul.
3. Faina, amidonul si praful de copt se amesteca impreuna, se dau prin sita de cernut, si se amesteca cu compozitia de mai sus.
4. Cuptorul se pune la temperatura de 180-190 grade C. La cuptoarele cu gaz, se pune de la treapta a-3-a.
5. Forma de tort rotunda cu diametrul de 26-28 cm se unge cu unt, apoi se imbraca pe dinauntru cu hirtie de copt. Se toarna aluatul in forma, se netezeste sa fie drept.
6. Un prosop mare de bucatarie se uda se scurge in asa fel sa nu picure apa din el, se impatureste pe lungime, iar latimea prosopului trebuie sa fie cit este forma noastra de tort de lata. Se imbraca forma pe dinafara, capetii prosopului se prind cu un ac de siguranta.
TIP: Aceasta metoda este foarte buna, deoarece blatul de tort se coace foarte repede pe margini si nu mai permite aluatului sa creasca frumos uniform peste tot. Aluatul creste pe mijloc in sus dupa care se crapa.
7. Se da la cuptor la temperatura de 180-190 grade C, pe schina din mijloc. Se coace timp de 25-30 min. La sfirsit se face proba de betisor, cu un bat pentru frigarui. Daca batul iese curat din aluat, blatul de tort e copt. Se scoate afara, se rastoarna pe un gratar rotund, se trage hirtia de copt jos si se lasa sa se raceasca.
TIP:Blatul de tort se taie cel mai bine daca il lasam sa se odihneasca o zi.
Tip:Daca dorim sa coacem un blat de tort de ciocolata, atunci inlocuim o parte din amidon cu un pachet de budinca de ciocolata (praf), asa ca in loc de 125 g Amidon, punem doar 90-100 g, iar restul se pune 1 budinca de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pregatirea Unui Blat de Tort - Pas cu Pas" nu uita sa ii faci un review.
2. Galbenusurile se adauga unul cite unul si se amesteca usor cu telul.
3. Faina, amidonul si praful de copt se amesteca impreuna, se dau prin sita de cernut, si se amesteca cu compozitia de mai sus.
4. Cuptorul se pune la temperatura de 180-190 grade C. La cuptoarele cu gaz, se pune de la treapta a-3-a.
5. Forma de tort rotunda cu diametrul de 26-28 cm se unge cu unt, apoi se imbraca pe dinauntru cu hirtie de copt. Se toarna aluatul in forma, se netezeste sa fie drept.
6. Un prosop mare de bucatarie se uda se scurge in asa fel sa nu picure apa din el, se impatureste pe lungime, iar latimea prosopului trebuie sa fie cit este forma noastra de tort de lata. Se imbraca forma pe dinafara, capetii prosopului se prind cu un ac de siguranta.
TIP: Aceasta metoda este foarte buna, deoarece blatul de tort se coace foarte repede pe margini si nu mai permite aluatului sa creasca frumos uniform peste tot. Aluatul creste pe mijloc in sus dupa care se crapa.
7. Se da la cuptor la temperatura de 180-190 grade C, pe schina din mijloc. Se coace timp de 25-30 min. La sfirsit se face proba de betisor, cu un bat pentru frigarui. Daca batul iese curat din aluat, blatul de tort e copt. Se scoate afara, se rastoarna pe un gratar rotund, se trage hirtia de copt jos si se lasa sa se raceasca.
TIP:Blatul de tort se taie cel mai bine daca il lasam sa se odihneasca o zi.
Tip:Daca dorim sa coacem un blat de tort de ciocolata, atunci inlocuim o parte din amidon cu un pachet de budinca de ciocolata (praf), asa ca in loc de 125 g Amidon, punem doar 90-100 g, iar restul se pune 1 budinca de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pregatirea Unui Blat de Tort - Pas cu Pas" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany