Se alege mango sanatos, se spala foarte bine cu o perie de legume/zarzavaturi.
Cu un cutit bine ascutit se indeparteaza coaja de pe pulpa fructului, se pune deoparte. Pulpa se consuma cruda sau se foloseste la diferite prajituri/inghetate etc.
Coaja se taie in bucati de circa 2-3 cm lungime, se aseaza in borcan si se acopera cu zahar. Se pune capacul si se scutura bine de tot sa fim siguri ca a intrat zaharul peste tot.
Lasam deoparte si cand ne mai amintim mai luam borcanul si il mai scuturam. Vom observa ca deja incepe sa lase suc.
A doua zi adaugam cateva linguri de votca deasupra (eu am pus rom din lipsa de alt alcool) si scuturam din nou la intervale de timp pana se topeste tot zaharul.
Siropul rezultat este bun la insiropatul blaturilor de tort fara sa mai facem nimic altceva cu el.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii