Blatul:
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul, apoi cu uleiul.
Adaugam faina, praful de copt, cacaoa si le incorporam, iar la final esenta de menta.
Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia.
Nivelam si introducem blatul in cuptor pentru circa 15 minute, la o temperatura potrivita.
Cand este gata il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un vas amestecam amidonul, zaharul, 100 ml lapte si semintele de la pastaia de vanilie.
Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie, cand da in clocot scoatem pastaia, turnam amestecul de amidon si amestecam la foc mic, continuu, pana obtinem o crema ca o budinca.
O dam deoparte, o acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Mascarponele il mixam cu zaharul pudra, incorporam crema de vanilie rece, lingura cu lingura.
Spalam capsunile, le tamponam cu un servetel, indepartam coditele si le taiem bucati potrivite.
Acestea le incorporam in crema cu o paleta de silicon.
Cu un decupator patrat din inox decupam blatul, eu am obtinut 16 patratele.
Facem un sirop din 1 cana apa, 2 linguri zahar, 4-5 fasii coaja de lamaie, pe care il fierbem 3-4 minute apoi il lasam sa se raceasca.
Fiecare bucatica de blat o insiropam.
Punem iarasi decupatorul din inox, asezam un patrat de blat insiropat baza, punem crema cam pe 3/4 si deasupra alt blat insiropat.
Cu degetul impingem usor sa iese prajitura din decupator.
La fel procedam cu toate.
Dupa ce le terminam le dam la rece, apoi le decoram cu fulgi de ciocolata alba si capsuni.
Eu din resturile de blat am facut firimituri, mi-a mai ramas crema si am pregatit si 3 cupe cu desert.
Pofta buna!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraSunt atat de bune, ca nu te poti opri...o tava nu cred ca-i suficienta :))
Branzoaice sau poale'n brauAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii