Prajiturele Scoica

Complexitate
redusa
Prajiturele Scoica

Ingrediente

  • aluat:
  • vin -11 Linguri
  • zahar -11 Linguri
  • ulei -11 Linguri
  • faina -11 Linguri
  • sare -1/2 lingurita
  • umpluturi:
  • ciocolata alba
  • ciocolata neagra
  • gelatina
  • fructe deshidratate
  • alune de padure
  • esente de rom
  • baton de vanilie etc

Mod de preparare

Sa vezi si sa nu crezi: nu va cruciti prea tare - am facut din nou o prajiturica - aluatul asta cu vin ma incanta, este atat de usor de facut incat ma pot da la prostii de tot felul ...

De dragul vostru, am masurat in linguri toate ingredientele, ca sa va tentez a-l face.

Asadar: 11 liguri de vin, 11 linguri de zahar, 11 linguri de ulei, 11 linguri de faina (plus faina care se cere la framantat) Pentru aceste prajiturele eu am impartit faina pusa in aluat - o parte de faina de alune de padure la doua parti faina alba (asadar in loc de malai am pus alune fin macinate) Iese un aluat foarte gustos dar si foarte cuminte - se lucreaza cu el la marele fix: sfant: (vorbeste lenea din mine ...)

Modul amanuntit al acestui aluat il gasiti aici, ca sa nu repet acum ce am scris acolo:


Acestui aluat i se da forma de sul, se imparte in felii de marimea formelor pe care le veti folosi, se aplatizeaza si la drum cu ele: in forme si la cuptor. De data asta am ales formele de madelene, tot de lene - doua forme puse una peste alta si scoicile sunt gata.

Umputura este de tot felul: ciocolata alba si neagra, gelatina dizolvata in vinul aromat ramas dupa ce scurgeti fructele rehidratate si evident, fructele potrivite fiecarei umpluturi.

Nu cred ca mai e nevoie sa ma lungesc (cum prea des o fac: lol: ) Pozele vorbesc de la sine. Fructele pe care le-am folosit sunt: stafide, caise, curmale, banane si alune de padure.

Cel mai frumos arata aceste scoicuţe, inchise - am facut un rand asa, inchise - dar nu se vede umplutura; asa ca am fotografiat cele deschise si etalate, desi nu sunt atat de frumoase ca cele asezate asa, la rand, inchise, intredeschise in " nisipul" creat din nuci, alune si coca pisate.

In afara de vin (pe care-l puteti inlocui) puteti face scoicile astea de Mos Niculaie, daca tineti postul cum zice popa si nu cum face popa ... :))

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.