Ingrediente
● Blat 1: |
● 8 oua |
● 8 linguri zahar |
● 4 linguri faina |
● 8 linguri nuca macinata |
● 1 lingura cocos |
● Blat 2: |
● 6 albusuri |
● 10 linguri zahar |
● 150 g nuca taiata cu cutitul |
● 2 linguri faina |
● Crema: |
● 6 galbenusuri |
● 300 g zahar |
● 500 ml lapte(100 in crema de oua,400 in budinca) |
● 1 budinca vanilie |
● 1 pachet unt de 250 g(eu am pus margarina rama) |
● 1 plic de finesse aroma de vanilie |
● frisca sau ce doriti voi, se poate si glazura de cicolata-ciocolata rasa |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Blatul 1:
-batem albusurile de la cele 8 oua, apoi adaugam zaharul, galbenusurile, nuca macinata, cocosul, faina.
-punem ompozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt
-bagam compozitia la copt in cuptorul preancalzit 30 min la 170 grade(sau depinde de cuptor). Verificam cu scobitoarea.
-blatul se raceste iar apoi se taie in doua
Blatul 2:
-se bat albusurile, adaugam zaharul, nuca taiata cu cutitul, si la sfarsit faina. Pregatim o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si bagam la cuptor. Se coace 35 minute la foc mediu, pana bezeaua devine aurie si nu se lipeste de degete.
Crema:
-frecam cele 6 galbenusuri cu zaharul. Separat intr-o cratita punem 100 ml lapte si turman compozitia de oua. Amestecam pe foc cu lingura de lemn, repede sa nu se prinda. Tinem pe foc pana se ingroasa compozitia.Lasam deoparte si ne facem budinca, din 400 ml lapte si un plic de budinca de vanilie. Amestecam cele 2 compozitii la sfarsit,budinca cu compozitia de oua.
Dam la racit.
-untul trebuie sa ajunga la temperatura camerei
-frecam putin untul cu mixerul iar apoi lingura cu lingura adaugam din compozitia de oua cu budinca,punem si plicul de finesse,vanilie. Se face o crema, spumoasa, gustoasa, negretoasa.
Asamblare:
-blatul cu nuca, crema, blat bezea, crema, blat cu nuca, frisca, ciocolata rasa
Se poate servi si ca tort. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Victoria" nu uita sa ii faci un review.
-batem albusurile de la cele 8 oua, apoi adaugam zaharul, galbenusurile, nuca macinata, cocosul, faina.
-punem ompozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt
-bagam compozitia la copt in cuptorul preancalzit 30 min la 170 grade(sau depinde de cuptor). Verificam cu scobitoarea.
-blatul se raceste iar apoi se taie in doua
Blatul 2:
-se bat albusurile, adaugam zaharul, nuca taiata cu cutitul, si la sfarsit faina. Pregatim o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si bagam la cuptor. Se coace 35 minute la foc mediu, pana bezeaua devine aurie si nu se lipeste de degete.
Crema:
-frecam cele 6 galbenusuri cu zaharul. Separat intr-o cratita punem 100 ml lapte si turman compozitia de oua. Amestecam pe foc cu lingura de lemn, repede sa nu se prinda. Tinem pe foc pana se ingroasa compozitia.Lasam deoparte si ne facem budinca, din 400 ml lapte si un plic de budinca de vanilie. Amestecam cele 2 compozitii la sfarsit,budinca cu compozitia de oua.
Dam la racit.
-untul trebuie sa ajunga la temperatura camerei
-frecam putin untul cu mixerul iar apoi lingura cu lingura adaugam din compozitia de oua cu budinca,punem si plicul de finesse,vanilie. Se face o crema, spumoasa, gustoasa, negretoasa.
Asamblare:
-blatul cu nuca, crema, blat bezea, crema, blat cu nuca, frisca, ciocolata rasa
Se poate servi si ca tort. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Victoria" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
veraem
• 19.06.2008 12:51:33
Am facut si eu acesta reteta dar sub forma de tort. Sotul meu a ramas surprins si incantat bineinteles. E delicioasa
phili
• 31.12.2007 20:39:36
prajitura e excelenta,i-am surprins pe toti cu ea,am facut-o de revelion,e si aspectoasa dar si foarte gustoasaaaa.Sa-i dea D-zeu sanatate la cel/cea ce a postat-o!!sarbatori fericite!!!
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Drob Pascal
Tort Iepuras
Carnati in sos de ceapa si ardei
Cozonac cu fistic si ciocolata
Tarta cu jambon si icre negre
Brownies cu unt de arahide
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Drob de pui cu leurda
Friptura de miel cu cartofi si ghimbir
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Brownies cu unt de arahide
Retete preferate / Autor: madi_marin
-
Tarta cu jambon si icre negre
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
-
Cozonac cu fistic si ciocolata
Concurs - Reteta Lunii / Autor: Lau Dany
-
Carnati in sos de ceapa si ardei
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
-
Tort Iepuras
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: ancutsa
-
Drob Pascal
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: ancutsa
• 11.12.2012 19:43:42
Foarte bine arata aceasta prajitura,sunt convinsa ca e foarte gustoasa......acum de Craciun ar merge de minune.