Puneti stafidele la inmuiat in rom. Tapetati o tava (25x 35 cm) cu hartie de copt, radicand marginile. Amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt si zaharul pudra, omogenizand bine. Inglobati in branza de vaci zaharul vanilat si stafidele scurse. Repartizati in tava jumatate din untul taiat feliute.
Presarati uniform 1/2 din compozitia cu faina. Urmatorul strat din tava va fi format din amestecul cu branza de vaci, urmat apoi de un strat din smantana. Nivelati. Presarati deasupra cealalta jumatate din compozitia cu faina.
Separat, bateti spuma tare albusurile, adaugati pe rand galbenusurile continuand sa bateti si apoi, treptat, laptele. Turnati peste prajitura. La sfarsit, puneti din loc in loc, feliute de unt din jumatatea ramasa.
Dati la cuptorul incins, pentru 30- 40 min, la 170- 175 grade sau pana este coapta, frumos rumenita si trece testul cu scobitoarea. Lasati sa se raceasca pe un gratar, pudrati cu zahar praf (optional) si feliati.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii