Prajitura Ultra- Rapida cu Branza de Vaci

Postat pe: 27-11-2010
(2)

Ingrediente

500 g branza de vaci
300 g faina
300 g zahar pudra
200 g smantana
500 ml lapte
200 g unt
4 oua
1 praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
stafide
rom
zahar pudra pentru ornate (optional)

Mod de preparare

Puneti stafidele la inmuiat in rom. Tapetati o tava (25x 35 cm) cu hartie de copt, radicand marginile. Amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt si zaharul pudra, omogenizand bine. Inglobati in branza de vaci zaharul vanilat si stafidele scurse. Repartizati in tava jumatate din untul taiat feliute.

Presarati uniform 1/2 din compozitia cu faina. Urmatorul strat din tava va fi format din amestecul cu branza de vaci, urmat apoi de un strat din smantana. Nivelati. Presarati deasupra cealalta jumatate din compozitia cu faina.

Separat, bateti spuma tare albusurile, adaugati pe rand galbenusurile continuand sa bateti si apoi, treptat, laptele. Turnati peste prajitura. La sfarsit, puneti din loc in loc, feliute de unt din jumatatea ramasa.

Dati la cuptorul incins, pentru 30- 40 min, la 170- 175 grade sau pana este coapta, frumos rumenita si trece testul cu scobitoarea. Lasati sa se raceasca pe un gratar, pudrati cu zahar praf (optional) si feliati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Ultra- Rapida cu Branza de Vaci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  17.11.2010 18:19:15

Cu multa placere, draga Ellyjudith.
Iti stau la dispozitie pentru orice si ma poti contacta pe PM.
Cu mult, mult drag,
Lucia

ellyjudith
•  17.11.2010 14:10:08

delicioasa...mersi pt reteta

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Ultra- Rapida cu Branza de Vaci