Puneti stafidele la inmuiat in rom. Tapetati o tava (25x 35 cm) cu hartie de copt, radicand marginile. Amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt si zaharul pudra, omogenizand bine. Inglobati in branza de vaci zaharul vanilat si stafidele scurse. Repartizati in tava jumatate din untul taiat feliute.
Presarati uniform 1/2 din compozitia cu faina. Urmatorul strat din tava va fi format din amestecul cu branza de vaci, urmat apoi de un strat din smantana. Nivelati. Presarati deasupra cealalta jumatate din compozitia cu faina.
Separat, bateti spuma tare albusurile, adaugati pe rand galbenusurile continuand sa bateti si apoi, treptat, laptele. Turnati peste prajitura. La sfarsit, puneti din loc in loc, feliute de unt din jumatatea ramasa.
Dati la cuptorul incins, pentru 30- 40 min, la 170- 175 grade sau pana este coapta, frumos rumenita si trece testul cu scobitoarea. Lasati sa se raceasca pe un gratar, pudrati cu zahar praf (optional) si feliati.
Cum prind putina racoare, cum mai coc ceva. De aceasta data am optat pentru niste biscuiti foarte buni, cu fructe uscate, ca...
Desert biscuiti cu fructe uscateAceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii