Tiramisu reţetă originală

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cutie (250gr) crema mascarpone
  • 4 galbenusuri si 2 albusuri
  • 1 cana cafea neindulcita
  • 1 cana zahar (200gr)
  • lichior de cacao sau ciocolata
  • piscoturi savoiardi (400gr)

Mod de preparare

Amesteci galbenusurile cu zaharul pina se albesc, adaugi treptat cite o lingura de mascarpone si amesteci cu telul sau lingura de lemn. La sfirsit adaugi albusurile batute spuma si dai crema la rece.

In cafeaua neindulcita se pune lichiorul. Treci rapid piscoturile pe ambele parti prin cafea fara sa le afunzi de tot si le asezi intr-o tava dreptunghiulara. Se pune un strat de crema peste piscoturile siropate, apoi iar piscoturi si la sfirsit crema.

Deasupra peste crema se cerne putina cacao data prin strecuratoarepe toata suprafata prajituri si se pune la frigider cca. 6 ore.

Pentru a spori cantitatea de crema se poate adauga 200 ml. frisca batuta spuma dar atunci mai trebuie si 2-3 oua.
Se taie in bucati cit mai mici sau daca ai siropat prea tare piscoturile se poate servi si cu lingurita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc