Prajitura Taraneasca cu Mar

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua intregi
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • faina cat cuprine
  • (practic la 1 ou se pun 3 linguri de zahar si 3 linguri de ulei si de aici incolo )
  • 1 kg mere rase
  • scortisoara
  • 5 linguri zahar

Mod de preparare

Intr-un castron se pun ouale cu zaharul si se freaca pana se albesc putin, se adauga uleiul pe rand, bicarbonat si faina.

Aluatul se framanta pe planseta. nu trebuie sa fie prea tare.
se imparte in doua. Se intinde o foaie, se pune in tava, se inteapa din loc in loc cu furculita, se pune marul ras, indulcit dupa preferinta, scortisoara, iar peste mar se pune a doua foaie de auat care se inteapa si ea.

Se da la cuptor la 180-200 grade si in 15-20 min maxim este gata
se pudreaza cu zahar (optional).

Este fff buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa