Prajitura Super Pufoasa cu Mere, Vanilie si Bezea

Complexitate
redusa
Prajitura Super Pufoasa cu Mere, Vanilie si Bezea

Ingrediente

  • -2 kg mere
  • -zeama de la 1 lamaie
  • -unt pentru tava / vas termorezistent
  • -3- 4 linguri zahar
  • -7 galbenusuri
  • -7 linguri zahar
  • -1 l lapte
  • -8- 9 linguri faina
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -100 g unt, optional
  • -7 albusuri
  • -1 pahar mic de zahar sau dupa gust

Mod de preparare

Taiati in felii subtiri sau rondele ori cubulete, merele curatate de coaja si casuta samburilor, apoi stropiti cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.

Transferati-le intr-o tava unsa cu unt (vas termorezistent), aranjati-le intr-un singur strat (pe cat posibil) si presarati uniform cele 3- 4 linguri de zahar.

Dati la cuptorul incins, pentru cca 10 min sau pana ce merele incep sa se inmoaie si sa se formeze un sirop.

Intre timp, frecati galbenusurile cu tot atatea linguri de zahar pana rezulta o crema spumoasa, albicioasa si zaharul este dizolvat.

Separat puneti laptele la fiert si turnati apoi, tot cate putin si in fir subtire, peste crema de galbenusuri, amestecand mereu.

Inglobati cu grija faina, ametecand energic pentru a nu se forma cocoloase si repuneti vasul pe foc mic.

Lasati sa fiarba lejer, pana se ingroasa crema, amestecand continuu.

La sfarsit adaugati esenta de vanilie si dati deoparte. Optional, puteti adauga unt, amestecand pana ce acesta este topit.

Turnati crema uniform peste merele caramelizate din tava.

Dati la cuptorul incins, pentru cca 34- 45 min, la 160 grade sau pana ce crema este ferma si / sau deasupra ei incepe sa iasa din siropul merelor.

Intre timp, bateti spuma tare albusurile impreuna cu zaharul (paharul mic sau dupa gust).

Puneti-le peste crema intarita si dati din nou la cuptor, pentru inca cca 10- 15 min, la 150 grade sau pana ce albusurile sunt intarite si incep sa se aureasca frumos.

Opriti focul si lasati tava in cuptor inca 20 min, apoi scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca complet.

Serviti feliata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Cremes A la Cluj
2
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Tarta frangipane cu pere
3
Dulciuri

Tarta frangipane cu pere

Tarta frangipane cu pere
Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac
4
Aperitive

Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac

Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
5
Salate

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Parteneri
Budinca dulce de spaghete
Bucataras.RO

Budinca dulce de spaghete

Budinca dulce de spaghete
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri