Grasimea se freaca cu faina si se amesteca apoi cu zaharul,sarea,galbenusurile,cu drojdia crescuta in putin lapte caldut,indulcit cu 1 lingurita de zahar(maiaua) si cu atata lapte caldut,cat cere aluatul,pentru a obtine o coca potrivit de tare.
Se imparte aluatul in doua si se intind foi de aluat cat marimea tavii.
Cu una se captuseste o tava ,de marime mijlocie ,tapetata cu hartie de copt.
Se acopera cu umplutura care este pregatita in prealabil prin amestecarea ingredientelor,peste care se aseaza a doua foaie de aluat.
Se lasa la crescut,in loc cald,fara curenti de aer,acoperita cu un servet,cel putin o ora.
Dupa ce a crescut frumos,se intind albusurile bine batute cu zahar,peste care se presara putine nuci macinate.
Se da la cuptorul incalzit,la foc mic,pana cand spuma devine aurie si coca este coapta(eu am tinut-o la foc mic,1 ora 25 min)
Se scoate din cuptor,se lasa sa se racoreasca binisor si se portioneazat ,in tava, doar partea de albus,folosind un cutit umezit(ca sa nu se sfarme bezeaua),cat prajitura mai este calda inca.
Prajitura se va taia in felii, dupa racirea completa.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii