Prajitura spumoasa cu nuci

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Prajitura spumoasa cu nuci

Ingrediente

  • ALUAT:
  • -750 g faina
  • -170 g unt(margarina)
  • -50-70 g zahar pudra
  • -3 galbenusuri
  • -25-30 g drojdie proaspata
  • -un praf de sare
  • -lapte cat cere(eu am folosit 150 ml)
  • UMPLUTURA:
  • -170 g nuci macinate
  • -170 g zahar, amestecat cu:
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -3 galbenusuri
  • -4 linguri smantana groasa
  • PENTRU DEASUPRA:
  • -6 albusuri
  • -250 g zahar pudra vanilat
  • -putina nuca macinata

Mod de preparare

Grasimea se freaca cu faina si se amesteca apoi cu zaharul,sarea,galbenusurile,cu drojdia crescuta in putin lapte caldut,indulcit cu 1 lingurita de zahar(maiaua) si cu atata lapte caldut,cat cere aluatul,pentru a obtine o coca potrivit de tare.
Se imparte aluatul in doua si se intind foi de aluat cat marimea tavii.
Cu una se captuseste o tava ,de marime mijlocie ,tapetata cu hartie de copt.
Se acopera cu umplutura care este pregatita in prealabil prin amestecarea ingredientelor,peste care se aseaza a doua foaie de aluat.
Se lasa la crescut,in loc cald,fara curenti de aer,acoperita cu un servet,cel putin o ora.
Dupa ce a crescut frumos,se intind albusurile bine batute cu zahar,peste care se presara putine nuci macinate.
Se da la cuptorul incalzit,la foc mic,pana cand spuma devine aurie si coca este coapta(eu am tinut-o la foc mic,1 ora 25 min)
Se scoate din cuptor,se lasa sa se racoreasca binisor si se portioneazat ,in tava, doar partea de albus,folosind un cutit umezit(ca sa nu se sfarme bezeaua),cat prajitura mai este calda inca.
Prajitura se va taia in felii, dupa racirea completa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia