Prajitura Somloi - Somloi Galuska

Complexitate
redusa
Prajitura Somloi - Somloi Galuska

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 50 gr nuci macinate
  • 1 lingura cacao
  • 100 ml esenta rom
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 2 budingi vanilie
  • 1 l lapte
  • 1 lingura cacao
  • 100 gr nuca
  • 100 gr stafide
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Preparare Blat:
Galbenusurile se freaca spuma cu 200 gr zahar si se adauga la el treptat cele 200 gr faina, apoi adaugam si albusurile batute spuma si 1 plic praf de copt. Compozitia rezultata o impartim in trei parti egale. In prima parte punem 50 gr nuca macinata, in a doua parte punem 1 lingura cacao. Se coc separat in aceeasi tava pe hartie de copt.

Preparare crema:
Cele 4 galbenusuri de ou se freaca spuma cu 100 gr zahar si cele 2 budinci. Laptele se infierbanta si se adauga peste compozitia de ou si budinca treptat amestecand apoi se pune la fiert la foc mic pana se ingroase crema. Se imparte si crema in trei parti egale. In prima parte punem 1 plic de zahar vanilat, in a doua parte punem 1 lingura cacao si 50 gr stafide si in a treia parte punem restul de stafide.

Intr-o tava mai adanca asezam cele trei tipuri de blat pe care in prealabil le insiropam bine cu sirop de zahar ars si esenta de rom si le ungem cu cremele diferite. Se acopera cu folie si se da tava la rece pentru cateva ore. In momentul in care se serveste, cu o lingura se rup "galuste" care se aseaza pe farfurie, se stropeste cu ciocolata topita si deasupra se pune frisca.

Aceasta prajitura nu se taie in forme bine definite, specificul ei fiind forma de galuste (rotunde) rupte cu lingura sau un polonic mai mic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa