Prajitura Somloi Galuska

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura Somloi Galuska

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • Crema nuci:
  • -100 g unt
  • -100 g nuci
  • -200 ml lapte
  • -1 lingura zahar
  • -1 lingura rom
  • -1 lingura faina
  • -1 pumn de stafide inmuiate in rom
  • Crema ciocolata:
  • -200 ml lapte
  • - 1 ou
  • - 1 lingura zahar
  • - 100 g unt
  • - 1 lingura faina
  • - 2 linguri cacao
  • Glazura:
  • -300 ml frisca
  • -100 ml lapte
  • -1 lingura rom
  • -100 g zahar
  • -2 linguri cacao

Mod de preparare

Ungeti cu unt si tapetati cu faina 2 tavi patrate sau dreptunghiulare. Incalziti cuptorul la 180C (350F). Se fac 2 blaturi, unul cu vanilie, altul cu cacao, dupa cum urmeaza : se separa continutul oualor, se bat galbenusurile cu zahar pana devin pufoase, apoi se adauga faina. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga in compozitie.

Se imparte compozitia in 2 parti. Intr-una se adauga 2 linguri de cacao, iar in cealalta vanilia. Fiecare parte se toarna in una din cele 2 tavi unse si se coc aproximativ 15 min. sau pana cand blatul se desprinde usor de marginile tavii. Se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit.

Crema de nuci se prepara amestecand nucile macinate cu unt, lapte, zahar, faina si rom si punandu-se toate acestea la foc mic, tinandu-se pana incepe sa fiarba. Se da la o parte de pe foc si se lasa la racorit, apoi se intinde pe unul din blaturi, se presara stafidele si se acopera cu celalalt blat. Pentru crema de ciocolata, se amesteca laptele cu ouale batute, unt, faina, zahar si cacao. Se pune la foc foarte mic, amestecandu-se continuu, pana se ingroasa.

Nu lasati sa ajunga la punctul de fierbere. Lasati sa se racoreasca putin, apoi intindeti pe suprafata prajiturii si puneti la rece.

Cand crema s-a intarit, taiati prajitura in mici patrate si puneti-le pe un platou (farfurie). Amestecati laptele cu 50 g zahar si rom si turnati peste prajitura.

Decorati cu frisca.

Inainte de servire, amestecati zaharul si cacaoa ramase cu putina apa, pentru a forma un sos mai gros, pe care il turnati peste frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac
2
Paste

Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac

Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac
Salata de pui cu legume si iaurt
3
Salate

Salata de pui cu legume si iaurt

Salata de pui cu legume si iaurt
Parteneri
Biscuiti cu scortisoara, ghimbir si ciocolata
Bucataras.RO

Biscuiti cu scortisoara, ghimbir si ciocolata

Biscuiti cu scortisoara, ghimbir si ciocolata
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri