Prajitura Salam Caramel cu Foi de Napolitana

Postat pe: 07-07-2014
(0)

Ingrediente

6 foi mici de napolitana/3 foi mari
Prima crema:
1 cana zahar zahar
1 cana si jumatate apa
400gr biscuiti faramitati
a doua crema:
1 cana zahar
5 linguri apa
1 pachet margarina
100gr cocos

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Pentru prima crema se caramelizeaza zaharul, iar cand este gata topit (capata o culoare maro) se pune o cana si jumatate de apa fierbinte si se lasa pe foc pana se dizolva tot zaharul (nu foarte mult). Se ia de pe foc si incorporeaza biscuitii fatimitati amestecand pana se formeaza o pasta groasa care se intinde imediat peste cele 6 foi mici de napolitata (sau 3 foi mari).

Pentru a doua crema se pune pe foc zaharul cu apa si se face un sirop ca la dulceata. cand s-a topit zaharul se ia de pe foc si se adauga 1 pachet de margarina si se amesteca apoi cu 100gr nuca de cocos si 300gr lapte praf.

Se omogenizeaza totul foarte bine pana se obtine o crema mai grosuta care se intinde repede peste crema cu biscuiti si se ruleaza. Rulourile astfel obtinute se infoliaza cu folie alimentara si se dau la rece. Dupa ce s-au racit se feliaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Salam Caramel cu Foi de Napolitana" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Salam Caramel cu Foi de Napolitana