Prajitura Salam Caramel cu Foi de Napolitana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 foi mici de napolitana/3 foi mari;
  • Prima crema:
  • 1 cana zahar zahar;
  • 1 cana si jumatate apa;
  • 400gr biscuiti faramitati;
  • a doua crema:
  • 1 cana zahar;
  • 5 linguri apa;
  • 1 pachet margarina;
  • 100gr cocos;

Mod de preparare

Pentru prima crema se caramelizeaza zaharul, iar cand este gata topit (capata o culoare maro) se pune o cana si jumatate de apa fierbinte si se lasa pe foc pana se dizolva tot zaharul (nu foarte mult). Se ia de pe foc si incorporeaza biscuitii fatimitati amestecand pana se formeaza o pasta groasa care se intinde imediat peste cele 6 foi mici de napolitata (sau 3 foi mari).

Pentru a doua crema se pune pe foc zaharul cu apa si se face un sirop ca la dulceata. cand s-a topit zaharul se ia de pe foc si se adauga 1 pachet de margarina si se amesteca apoi cu 100gr nuca de cocos si 300gr lapte praf.

Se omogenizeaza totul foarte bine pana se obtine o crema mai grosuta care se intinde repede peste crema cu biscuiti si se ruleaza. Rulourile astfel obtinute se infoliaza cu folie alimentara si se dau la rece. Dupa ce s-au racit se feliaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia