Pentru prima crema se caramelizeaza zaharul, iar cand este gata topit (capata o culoare maro) se pune o cana si jumatate de apa fierbinte si se lasa pe foc pana se dizolva tot zaharul (nu foarte mult). Se ia de pe foc si incorporeaza biscuitii fatimitati amestecand pana se formeaza o pasta groasa care se intinde imediat peste cele 6 foi mici de napolitata (sau 3 foi mari).
Pentru a doua crema se pune pe foc zaharul cu apa si se face un sirop ca la dulceata. cand s-a topit zaharul se ia de pe foc si se adauga 1 pachet de margarina si se amesteca apoi cu 100gr nuca de cocos si 300gr lapte praf.
Se omogenizeaza totul foarte bine pana se obtine o crema mai grosuta care se intinde repede peste crema cu biscuiti si se ruleaza. Rulourile astfel obtinute se infoliaza cu folie alimentara si se dau la rece. Dupa ce s-au racit se feliaza.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii