Pentru prima crema se caramelizeaza zaharul, iar cand este gata topit (capata o culoare maro) se pune o cana si jumatate de apa fierbinte si se lasa pe foc pana se dizolva tot zaharul (nu foarte mult). Se ia de pe foc si incorporeaza biscuitii fatimitati amestecand pana se formeaza o pasta groasa care se intinde imediat peste cele 6 foi mici de napolitata (sau 3 foi mari).
Pentru a doua crema se pune pe foc zaharul cu apa si se face un sirop ca la dulceata. cand s-a topit zaharul se ia de pe foc si se adauga 1 pachet de margarina si se amesteca apoi cu 100gr nuca de cocos si 300gr lapte praf.
Se omogenizeaza totul foarte bine pana se obtine o crema mai grosuta care se intinde repede peste crema cu biscuiti si se ruleaza. Rulourile astfel obtinute se infoliaza cu folie alimentara si se dau la rece. Dupa ce s-au racit se feliaza.
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii