Prajitura Rustica

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura Rustica

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 1 cana iaurt gras de casa
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema de branza:
  • 0,5 kg branza dulce de casa
  • 2 oua
  • 100 gr stafide
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 kg prune brumarii
  • 1 lingura zahar vanilat
  • scortisoara
  • zahar pentru pudrat prajitura

Mod de preparare

Amestecati ouale intregi cu zaharul pana acesta se dizolva.

Adaugati iaurtul in care ati stins praful de copt.

Turnati fir uleiul si amestecati pana se incorporeaza toate ingredientele.

Adaugati faina cernuta si omogenizati. Obtineti un aluat gros dar care curge.

Turnati in tava (25/36cm) imbracata cu hartie de copt si coaceti la foc potrivit 20 de minute.

Intre timp amestecati branza cu zahar, oua, esenta de vanilie stafide si praf de copt. Lasati pe masa din bucatarie. Trebuie sa aiba temperatura camerei.

Taiati prunele in sferturi, pudrati cu zahar vanilat si cu scortisoara. Lasati deasemeni pe masa din bucatarie.

Dupa 20 de minute scoateti aluatul din cuptor si puneti deasupra lui crema de branza si fructele asezate cu partea taiata in jos.

Dati la cuptor inca 20 de minute la foc moderat.

Lasati sa se raceasca in tava, taiati bucati potrivite si pudrati cu zahar.
Cand adaugati crema de branza si fructele trebuie sa lucrati repede pentru ca aluatul fierbinte sa nu stea prea mult afara din cuptor (altfel riscati sa dea inapoi si prajitura sa nu iasa inalta).

Crema de branza trebuie sa aiba temperatura bucatariei ca sa nu se cruzeasca aluatul care este doar pe jumatate copt.

Nu uitati sa puneti praf de copt in crema de branza! Acesta va face crema mai usoara si o va coace frumos, totodata va sustine si prunele.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Biscuiti cu unt
Bucataras.RO

Biscuiti cu unt

Sarbatorile se apropie, se pot face din timp pentru Craciun pentru ca rezista mult timp, fara conditii speciale. Este bine sa...

Biscuiti cu unt
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola