Prajitura Rasturnata cu Rondele de Portocala

Complexitate
redusa
Prajitura Rasturnata cu Rondele de Portocala

Ingrediente

  • -5 portocale
  • -700 ml lapte
  • -2 cuisoare
  • -275 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 praf de sare
  • -150 g orez
  • -200 g unt, la temperatura camerei
  • -2 oua
  • -unt pentru tava

Mod de preparare

Radeti coaja de la 2 portocale, indepartati partea alba, separati segmentele si taiati pulpa in cubulete.
Separat, puneti la fiert laptele impreuna cu coaja rasa de la portocale, cuisoarele, lasati sa dea cateva clocote, dati deoparte, acoperiti vasul cu un capac si lasati cateva ore in asteptare.

Indepartati cuisoarele, repuneti vasul pe foc mare, adaugati sarea, 100 g zahar, zaharul vanilat si amestecati pana ce zaharul este complet dizolvat si laptele ajunge in punctul de fierbere.

Turnati orezul, amestecati de 2- 3 ori doar la inceput, apoi micsorati focul la minim, acoperiti si fierbeti 10- 20 min sau pana ce orezul este moale si laptele absorbit.

Dati deoparte, adaugati untul taiat bucatele, cubuletele de portocale, omogenizati si lasati la racit.
Treceti de cateva ori cu dintii unei furculita prin masa de orez si inglobati ouale.

Intre timp, ungeti cu unt o tava, inclusiv peretii laterali, presarati cu restul de zahar si taiati pulpa a 3 portocale in rondele. Tapetati fundul tavii cu rondelele de portocale, turnati compozitia cu orez si nivelati.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 40 min, la 180 grade sau pana ce prajitura este ferma si frumos rumenita. Scoateti din cuptor si rasturnati imediat pe un platou. Prajitura va avea rondelele de portocale in partea de deasupra.

Lasati sa se racoreasca, apoi serviti portionata, dar este la fel de delicioasa si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Chiroste-aperitiv si desert
3
Produse de panificatie si patiserie

Chiroste-aperitiv si desert

Chirostele sunt o delicatesa culinara care se regaseste in bucatariile multor culturi din intreaga lume, fie sub forma de...

Chiroste-aperitiv si desert
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
5
Dulciuri

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor

Tortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata