Prajitura Rasturnata cu Rondele de Portocala

Complexitate
redusa
Prajitura Rasturnata cu Rondele de Portocala

Ingrediente

  • -5 portocale
  • -700 ml lapte
  • -2 cuisoare
  • -275 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 praf de sare
  • -150 g orez
  • -200 g unt, la temperatura camerei
  • -2 oua
  • -unt pentru tava

Mod de preparare

Radeti coaja de la 2 portocale, indepartati partea alba, separati segmentele si taiati pulpa in cubulete.
Separat, puneti la fiert laptele impreuna cu coaja rasa de la portocale, cuisoarele, lasati sa dea cateva clocote, dati deoparte, acoperiti vasul cu un capac si lasati cateva ore in asteptare.

Indepartati cuisoarele, repuneti vasul pe foc mare, adaugati sarea, 100 g zahar, zaharul vanilat si amestecati pana ce zaharul este complet dizolvat si laptele ajunge in punctul de fierbere.

Turnati orezul, amestecati de 2- 3 ori doar la inceput, apoi micsorati focul la minim, acoperiti si fierbeti 10- 20 min sau pana ce orezul este moale si laptele absorbit.

Dati deoparte, adaugati untul taiat bucatele, cubuletele de portocale, omogenizati si lasati la racit.
Treceti de cateva ori cu dintii unei furculita prin masa de orez si inglobati ouale.

Intre timp, ungeti cu unt o tava, inclusiv peretii laterali, presarati cu restul de zahar si taiati pulpa a 3 portocale in rondele. Tapetati fundul tavii cu rondelele de portocale, turnati compozitia cu orez si nivelati.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 40 min, la 180 grade sau pana ce prajitura este ferma si frumos rumenita. Scoateti din cuptor si rasturnati imediat pe un platou. Prajitura va avea rondelele de portocale in partea de deasupra.

Lasati sa se racoreasca, apoi serviti portionata, dar este la fel de delicioasa si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Tochitura dunareana
Bucataras.RO

Tochitura dunareana

Nu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...

Tochitura dunareana
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti