Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

Ingrediente

  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • Pt. blat:
  • 5-6 mere mari
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • Pt. crema:
  • 2 oua
  • 3 lg zahar
  • 3 lg amidon
  • 400 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 100 g unt
  • Pt. ornat:
  • frisca lichida
  • ciocolata razuita

Mod de preparare

Blatul: Se curata merele si se taie felii potrivite. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se unge bine cu cele 100 g unt, la temperatura camerei. Se presara zaharul, apoi se asaza merele uniform. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 20 de minute. 

In acest timp, se pregateste blatul. Se separa ouale. Se mixeaza albusurile bine cu un praf de sare, apoi se adauga tot zaharul. Se mixeaza in continuare, pana se obtine o spuma tare. Se adauga toate galbenusurile, se amesteca de 4-5 ori, apoi se pune toata faina si se amesteca usor, numai prin rasturnare de 10-12 ori.

Se scoate tava din cuptor si se lasa 3 minute pentru a iesi aburii. Se desarta compozitia in mai multe gramezi, deasupra merelor si se niveleaza usor. Se da din nou la cuptor, pentru 30 de minute, in primele 20 de minute, nu se deschide cuptorul.

Cand este gata, se scoate tava din cuptor, se scoate prajitura cu tot cu hartie de copt pe un platou, se asaza o tava peste prajitura si se rastoarna printr-o miscare rapida, astfel incat siropul sa se scurga in blat. Se lasa la racit.

Crema: Intr-o craticioara, se bat ouale cu zaharul si amidonul. Se adauga laptele si se pune pe foc mic, pana se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adauga untul. Se omogenizeaza bine si se lasa sa se raceasca complet.

Se unge prajitura cu aceasta crema, apoi deasupra, se orneaza cu moatze din frisca si se rade ciocolata. Se da la rece, pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu nuca si crema de budinca
2
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
3
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Pulpa de miel la cuptor
5
Parteneri
Frappuccino cu frisca si menta
Bucataras.RO

Frappuccino cu frisca si menta

Azi ne racorim cu un frappuccino! Adica un cappuccino in care pus inghetata si frisca si facut cu ajutorul espressorului...

Frappuccino cu frisca si menta
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread