Se freaca bine cu mixerul ouale cu zaharul, smantana si un varf de sare. Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si vanilia.
Se tapeteaza o tava rotunda diametru 24-26 cm. cu hartie de cuptor sau unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se pune compozitia in tava, deasupra se pun fructele spalate, scurse de apa si taiate bucatele. Se coace in cuptorul incalzit, la 180°, circa 40 minute.
Se face proba cu scobitoarea. Cand se raceste, daca vrem putem presara deasupra cu zahar pudra, apoi se portioneaza.
Eu am facut-o cu capsuni dar se poate face si cu alte fructe proaspete (caise, piersici, mere, pere, cirese, visine ...)
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii