Prajitura Pufoasa cu Fructe

Complexitate
redusa
Prajitura Pufoasa cu Fructe

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 200 gr smantana
  • 200 gr zahar fin sau pudra
  • 2 oua
  • 3/4 plic de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat sau aroma vanilie
  • 300-400 gr fructe proaspete (capsuni, caise, piersici, mere, pere, cirese, visine)

Mod de preparare

Se freaca bine cu mixerul ouale cu zaharul, smantana si un varf de sare. Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si vanilia.

Se tapeteaza o tava rotunda diametru 24-26 cm. cu hartie de cuptor sau unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se pune compozitia in tava, deasupra se pun fructele spalate, scurse de apa si taiate bucatele. Se coace in cuptorul incalzit, la 180°, circa 40 minute.

Se face proba cu scobitoarea. Cand se raceste, daca vrem putem presara deasupra cu zahar pudra, apoi se portioneaza.
Eu am facut-o cu capsuni dar se poate face si cu alte fructe proaspete (caise, piersici, mere, pere, cirese, visine ...)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate