Se pregatesc fructele : eu am avut prune si piersici la seria 2 si la prima am mai avut si struguri mari albi... la struguri e bine sa le scoateti simburii caci mie nu mi.a placut sa ii aud crantzanind intre dinti ... Fructele spalate, uscate si apoi taiate cubulete .
Apoi am amestecat toate ingredientele, fara nici o logica ... se poate cu mixerul dar si cu lingura sau telul in forma de para e ok ( eu asa am facut).
In timpul asta se incalzeste cuptorul la 180°C
Se toarna aluatul in tava unsa si se aseza deasupra fructele cu coaja catre aluat si pulpa in sus ( sfat numai pt incepatori ..).
Grija mare caci creste in inaltime aproape dublu !!! deci tava inalta ...
a mea e mare cit cuptorul ( o sa o masaor si revin )si inalta de vreo 6 cm
se coace la foc mediu ( 180 °c ) PINA SE RUMENESTE .. oricum mai mult de 30 min dar mai putin de 1 ora ....
lingurile toate normale, NU cu virf
tava unsa cu unt/ margarina si tapetata cu faina ( asa a fost 1 oara , la a doua serie caci am facut si bis sapt asta - pozele sunt numai de la bis- nu am mai pus faina si totusi nu s-a lipit de tava .. chiar arata ff bine.
Se pudreaza la sf cu zahar praf vanilat sau se serveste cu frisca ( cum am facut eu .. ) sau cu inghetata .. na.. fiecare cum vrea ....
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasao aroma deosebita a orezului datorata vinului si sofranului
Steak cu orez si sofranDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii