Prajitura Primavara

Complexitate
redusa
Prajitura Primavara

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • esenta vanilie
  • razatura de lamaie
  • Crema
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 1/2 plic gelatina (5gr)
  • 250 ml frisca
  • 300 gr capsuni
  • esenta vanilie
  • Sirop
  • 200 gr zahar
  • 250 ml apa
  • razatura de lamaie

Mod de preparare

Blat
- separam albusurile de gablenus;
- albusurile se bat spuma cu 3 lg cu varf de zahar pana obtinem o spuma ca de bezea;
- galbenusul se freaca spuma cu restul de zahar, esenta de vanilie si razatura de lamaie;
- amestecam lejer cele doua compozitii;
- cernem faina(lg trebuie sa fie pline cu varf) deadupra;
- amestecam lejer pana ce se incorporeaza toata;
- turnam compozitia intr-o tava tapetat cu hartie de copt;
- se coace la foc potrivit.

Siropul
- se amesteca apa cu zaharul si se fierb
- dupa racire se adauga razatura de lamaie

Crema
Capsunii se taie bucatele potrivite, se amesteca cu 100gr zahar si se fierb cateva minute. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul si le fierbem pana ce compozitia incepe sa se spumeza (trebuie amestecat continuu ca sa nu se prinda de vas).

Dupa ce am luat-o de pe foc adaugam gelatina care intre timp am tinut-o la inmuiat in 50 ml apa rece. Batem frisca spuma adaugam compozitia de ou si gelatina (dupa ce s-a racorit) si compozitia de capsuni (rece) amestecam bine.

Asamblare
-Taiem blatul racit in doua foi
-asezam prima foaie in tava care am copt blatul
-o insiropam
-adaugam crema, apoi cea de-a doua foaie insiropand-o
- se lasa la rece 2 ore
- se rastoarna pe platou si se decoreaza cu frisca, fructe si forme de ciocolata

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
5
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider