Dizolvati bicarbonatul de sodiu in ceaiul caldut.
Adaugati nucile tocate, zaharul, uleiul, gemul de prune si coaja de lamaie.
Adaugati faina, treptat si amestecati pana obtineti un aluat de consistenta celui pentru chec.
Turnati intr-o tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt si coaceti aptox. 40 de minute in cuptorul preincalzit, la foc potrivit.
Lasati sa se raceasca pe un gratar.
Cand este complet rece, indepartati marginile, apoi taiati bucati potrivit inspiratiei: romburi, patrate, dreptunghiuri sau semilune.
Pudrati cu zahar vanilat sau glazurati cu zahar pudra amestecat cu 1-2 linguri de ceai rece.
Ceaiul trebuie sa fie mai concentrat. Alegeti o singura planta pentru pregatirea acestuia (mie personal imi place cu ceai de tei, menta sau fructe de padure). Acesta poate fi inlocuit cu cafea strecurata.
Zaharul poate fi inlocuit cu miere.
Nucile au gust mai bun daca le tineti cateva minute in cuptorul cald.
Jumatate din cantitatea de nuci se poate inlocui cu stafide sau alte fructe uscate sau confiate.
Ca sa se simta mai bine aroma ceaiului reduceti cantitatea de coaja de lamaie sau renuntati la ea.
Lasati prajitura sa se raceasca bine, pe un gratar.
Taiati-o numai dupa ce este racita complet.
Daca vreti sa-i dati o tenta mai festiva, o puteti insiropa si apoi puneti-i la jumatate crema caramel, pe care o pregatiti dupa urmatoarea reteta: http://reteteculinare. ro/carte_de_bucate/dulciuri/prajitura_cu_5_oua-1669/
Spor la lucru si pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii