Prajitura Paunel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura Paunel

Ingrediente

  • Foi 6 buc
  • 300 gr zahar
  • 3 linguri de miere
  • 10 linguri de lapte
  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat
  • aproximativ 750 g faina
  • Crema 300 g nuca macinata
  • 300 g smantana
  • zahar pudra dupa gust
  • vanilie si lamaie

Mod de preparare

Foi:

Se caramelizeaza zaharul apoi se pune mierea, laptele, untul si cele 2 oua batute ca pt papara, toate se pun pe baie de abur pana se dizolva zaharul caramelizat apoi se pune faina pe rand, cand devine mai greu de mestecat cu lingura de lemn se pune pe masa si se framanta putin acolo (daca mai este nevoie mai puteti pune putina faina). Eu am impartit acest aluat in 6 si am copt foile pe dosul tavii.

Crema: Glazura alba: 2 albusuri se bat cu 200g zahar pudra pe baie de abur apoi se intinde pe prajitura

Glazura de ciocolata: 2 linguri cacao, 1 lingurita unt, 2 linguri zahar pudra, cateva linguri de apa clocotita (4-5). Apoi se pune cate un punctulet de ciocolata (destul de dese), se ia un cutit si se fac linii pe o diagonala apoi pe cealalta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)