Prajitura Paunel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura Paunel

Ingrediente

  • Foi 6 buc
  • 300 gr zahar
  • 3 linguri de miere
  • 10 linguri de lapte
  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat
  • aproximativ 750 g faina
  • Crema 300 g nuca macinata
  • 300 g smantana
  • zahar pudra dupa gust
  • vanilie si lamaie

Mod de preparare

Foi:

Se caramelizeaza zaharul apoi se pune mierea, laptele, untul si cele 2 oua batute ca pt papara, toate se pun pe baie de abur pana se dizolva zaharul caramelizat apoi se pune faina pe rand, cand devine mai greu de mestecat cu lingura de lemn se pune pe masa si se framanta putin acolo (daca mai este nevoie mai puteti pune putina faina). Eu am impartit acest aluat in 6 si am copt foile pe dosul tavii.

Crema: Glazura alba: 2 albusuri se bat cu 200g zahar pudra pe baie de abur apoi se intinde pe prajitura

Glazura de ciocolata: 2 linguri cacao, 1 lingurita unt, 2 linguri zahar pudra, cateva linguri de apa clocotita (4-5). Apoi se pune cate un punctulet de ciocolata (destul de dese), se ia un cutit si se fac linii pe o diagonala apoi pe cealalta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici