Prajitura Paradise Fanny

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura Paradise Fanny

Ingrediente

  • Blat (forma cu diametrul de 20 cm):
  • 200 g piscoturi
  • 100 g unt
  • 2-3 linguri de miere de albine
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g branza proaspata de vaci
  • 2-3 linguri de smntana
  • 150 ml sirop de cirese
  • o mana de cirese fara samburi
  • un plic de gelatina (10 g)
  • Decor margine:
  • biscuiti figurine
  • decor;
  • 2 plicuri de gelle tort
  • 300 ml sirop de cirese
  • cateva cirese cu codita

Mod de preparare

Se maruntesc piscoturile apoi se amesteca cu mierea de albine si untul moale apoi se intinde intr-un strat uniform, se preseaza bine cu o lingura, intr-o forma circulara cu inel detasabil, se aseaza pe marginea formei biscuitii si se da la rece
Se mixeaza frisca bine pana se intareste se toarna siropul treptata mixand incontinuu. Smantana se mixeaza cu branzica apoi se varsa in frisca intarita. Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece apoi se topeste la bain marin si se toarna in crema. Crema se toarna peste blatul din piscoturi, se presara ciresele dasupra si n crema apoi se da rece cel putin 2 ore.
Se prepara jeleul din siropul de cirese si praful de tort gelle dizolvat si apoi data intr-un clocot pe flacara, amestecand continuu apoi se toarna deasupra cremei intarite peste care am asezat ciresele cu codita. Se mai lasa 30 de minute la rece
Pofta buna!
O prajitura fara foc pentru toti copilasii de 1 iunie!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc