Prajitura Paradise Fanny

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura Paradise Fanny

Ingrediente

  • Blat (forma cu diametrul de 20 cm):
  • 200 g piscoturi
  • 100 g unt
  • 2-3 linguri de miere de albine
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g branza proaspata de vaci
  • 2-3 linguri de smntana
  • 150 ml sirop de cirese
  • o mana de cirese fara samburi
  • un plic de gelatina (10 g)
  • Decor margine:
  • biscuiti figurine
  • decor;
  • 2 plicuri de gelle tort
  • 300 ml sirop de cirese
  • cateva cirese cu codita

Mod de preparare

Se maruntesc piscoturile apoi se amesteca cu mierea de albine si untul moale apoi se intinde intr-un strat uniform, se preseaza bine cu o lingura, intr-o forma circulara cu inel detasabil, se aseaza pe marginea formei biscuitii si se da la rece
Se mixeaza frisca bine pana se intareste se toarna siropul treptata mixand incontinuu. Smantana se mixeaza cu branzica apoi se varsa in frisca intarita. Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece apoi se topeste la bain marin si se toarna in crema. Crema se toarna peste blatul din piscoturi, se presara ciresele dasupra si n crema apoi se da rece cel putin 2 ore.
Se prepara jeleul din siropul de cirese si praful de tort gelle dizolvat si apoi data intr-un clocot pe flacara, amestecand continuu apoi se toarna deasupra cremei intarite peste care am asezat ciresele cu codita. Se mai lasa 30 de minute la rece
Pofta buna!
O prajitura fara foc pentru toti copilasii de 1 iunie!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura