Ingrediente
● Pentru o tava diametru 22 cm: |
● 150 gr zahar |
● 3 oua |
● 100 ml ulei de floarea soarelui |
● 75 ml lapte |
● 230 gr faina 00 |
● ½ praf de copt |
● ½ fiola de aroma vanilie |
● dulce de leche |
Mod de preparare
Se bat bine cu mixerul ouale cu zaharul si aroma de vanilie, pana devin spumoase. Se adauga uleiul si laptele, apoi faina si praful de copt cernute. Se bate bine pana devine un aluat omogen.
Daca vi se pare putin cam moale compozitia, asa cum mi s-a parut mie, mai puneti putina faina. Eu am pus inca 2 linguri rase de faina.
Captusiti o tava de tort diam. 22 cm. cu hartie de cuptor sau o ungeti cu unt si tapetati cu faina. Varsati compozitia, nivelati, iar deasupra puneti cu o lingura din loc in loc crema de lapte condensat (dulce di leche) sau o alta crema care va place.
Se coace in cuptorul deja incalzit la o temperatura de 170-180 °, circa 40-45 minute. Faceti proba cu scobitoarea.
Cand se raceste putin o scoateti din tava. Inainte de a servi, se decoreaza dupa placere cu zahar pudra.
Torta Nua este o prajitura care a fost la moda anul trecut pe toate siteurile si blogurile italiane. Tortul Nua este facut cu un aluat de pandispan peste care deasupra se pune din loc in loc cu lingura crema pasticcera ... patissier de vanilie ... apoi se coace in cuptor. Exista versiuni a aluatului care la origine se face cu ulei dar si a cremei. Nua cu crema de ciocolata, cu vanilie si cacao, cu Nutella, cu lamaie, cu cocos, cu ricotta. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Nua cu Dulce de Leche" nu uita sa ii faci un review.
Daca vi se pare putin cam moale compozitia, asa cum mi s-a parut mie, mai puneti putina faina. Eu am pus inca 2 linguri rase de faina.
Captusiti o tava de tort diam. 22 cm. cu hartie de cuptor sau o ungeti cu unt si tapetati cu faina. Varsati compozitia, nivelati, iar deasupra puneti cu o lingura din loc in loc crema de lapte condensat (dulce di leche) sau o alta crema care va place.
Se coace in cuptorul deja incalzit la o temperatura de 170-180 °, circa 40-45 minute. Faceti proba cu scobitoarea.
Cand se raceste putin o scoateti din tava. Inainte de a servi, se decoreaza dupa placere cu zahar pudra.
Torta Nua este o prajitura care a fost la moda anul trecut pe toate siteurile si blogurile italiane. Tortul Nua este facut cu un aluat de pandispan peste care deasupra se pune din loc in loc cu lingura crema pasticcera ... patissier de vanilie ... apoi se coace in cuptor. Exista versiuni a aluatului care la origine se face cu ulei dar si a cremei. Nua cu crema de ciocolata, cu vanilie si cacao, cu Nutella, cu lamaie, cu cocos, cu ricotta. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Nua cu Dulce de Leche" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany