Prajitura Negresa cu Nuca si Silvoita

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Negresa cu Nuca si Silvoita

Ingrediente

  • 1,5 cana apa
  • un praf de sare
  • 1 cana Green Sugar (se poate inlocui cu zahar tos) 1/2 cana ulei
  • 2 cani pline cu varf de faina
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • 3-4 lg silvoita
  • 1 cana nuca

Mod de preparare

Intr-un vas se pune apa, praful de sare si Green Sugar-ul. Se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga silvoita si nuca taiata grosier. Se amesteca apoi se toarna esenta de rom si uleiul.
Separat se amesteca faina, cacaoa si praful de copt. Se toarna peste amestecul lichid si se omogenizeaza bine.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute (sa treaca testul scobitorii). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se macina 2 lg de Green sugar pentru a obtine pudra si se presara deasupra peste prajitura. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!
Se presara deasupra cu zahar pudra vanilat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici